400 ton rejer, fisk og emballage kasseres fra havareret trawler

Den canadiske trawler F/V Saputi's sammenstød med et isbjerg i Davisstrædet i søndags har medført, at ikke mindre end 400 ton rejer, hellefisk og emballage fra lastrummet skal kasseres.
Foto © : Arktisk Kommando
27. februar 2016 18:30

Da det er Kommuneqarfik Sermersooqs miljøafdeling, som har anvisningspligt i forhold til bortskaffelse af affald, har kommunen derfor kontaktet Selvstyret for at finde den bedste løsning.

- Sagen er både atypisk og utraditionel, derfor har Selvstyret og kommunen i samarbejde med operatørerne, Nuuk Værft og dykkerfirmaet Masik, udarbejdet en procedure, hvor det skal sikres, at alt affald fra lastrummet sorteres i fraktioner, som er emballage af plast, træ og pap samt fiskeaffald og havvand fra lastrummet, siger fagchef for Drift & Miljø i  Kommuneqarfik Sermersooqs, Frank Rasmussen i en pressemeddelelse.

Emballagen skal sorteres og derefter afbrændes i forbrændingsanlægget i Nuuk, mens havvand og fiskeaffaldet, som allerede er begyndt at rådne, sejles ud på havet til dumpning i et område, som Selvstyret har anvist.

Læs også Dramatiske 48 timer på havet

Læs også Canadisk trawler i sikker havn

Læs også Canadisk trawler stødte på isfjeld