36-årig mand skal for retten i sag om besiddelse og indsmugling af stoffer

En mand skal torsdag for Sermersooq Kredsret. Han er tiltalt for overtrædelse af våbenloven samt besiddelse og indsmugling af euforiserende stoffer
Told
En 36-årig mand skal torsdag i kredsretten i Nuuk. Han er blandt andet tiltalt for at have indsmuglet 292 gram hash på en rejse fra Danmark. Foto © : KNR, Anton Gundersen Lihn
30. januar 2024 12:24

Torsdag skal en 36-årig mand i Sermersooq Kredsret i Nuuk for flere forhold om overtrædelse af loven om euforiserende stoffer samt overtrædelse af våbenloven.

Ifølge anklageskriftet er den nu 36-årige mand blandt andet tiltalt for i forening med ukendte gerningsmænd at have indsmuglet 292 gram hash til Grønland. Hashen havde tiltalte skjult i sin indcheckede bagage under en rejse fra Danmark 13. oktober 2021.

Han er også tiltalt for tidligere samme år at have været i besiddelse af 0,42 gram hash samt 3,78 gram skunk til eget forbrug. Begge dele blev fundet på mandens bopæl 21. maj 2021. 

I tiden forud for det er manden desuden tiltalt for at have været i besiddelse af to semiautomatiske riffler af forskellig kaliber, samt en tredje riffel og et haglgevær, hvor både løb og skæfte var afkortet.

Ifølge anklageskriftet var det gjort med henblik på, at de skulle fungere som korte skydevåben.

Anklagemyndigheden går efter 40 dages betinget anbringelse i anstalten.

Herudover bør manden ifølge anklagen idømmes en bøde på 33.200 kroner, samt betale sagsomkostningerne. Desuden konfiskeres både de oversavede våben samt hash og skunk.