Forvaring hører blandt de hårdeste straffe, og anklagemyndigheden krævede forvaring på grund af mængden og alvoren af lovovertrædelserne.

28-årig mand skal i forvaring på ubestemt tid

Manden blev blandt andet kendt skyldig i flere voldtægter af mindreårig og dødstrusler mod hendes familie.

En større sag var for retten i Sermersooq Kredsret i sidste uge, hvor en 28-årig mand var tiltalt for både voldtægter af mindreårig, flere tilfælde af vold og trusler og besiddelse af hash.

I alt var manden tiltalt for 23 forhold, og han blev kendt skyldig i langt de fleste. Han blev dog frikendt for fem forhold - heriblandt et seksuelt forhold til en mindreårig, et voldstilfælde og nogle forhold omkring besiddelse af hash.

En af de groveste anklager, som manden blev kendt skyldig i, er et utal af voldtægter af en mindreårig pige gennem 10 måneder i perioden fra november 2016 til september 2017. Han kom med dødstrusler mod pigen og hendes familie, og han blev også kendt skyldig i at have slået pigen og holdt en pude for hendes hoved, så hun flere gange mistede bevidstheden.

Nu skal han i forvaring - altså indespærring i anstalt - på ubestemt tid. 

Forvaring hører blandt de hårdeste straffe, og anklagemyndigheden krævede forvaring på grund af mængden og alvoren af lovovertrædelserne.

LÆS OGSÅ Anklage: Voldtog mindreårig og holdt hende nede med en pude i hovedet

Anklager i sagen, Emil Maegaard-Hoffmann, er tilfreds med kredsrettens dom:

- Det er en forholdsvis stor sag, hvor den tiltalte er anklaget for både voldtægt af en 16-årig pige, udbredelse af børnepornografi, grove voldelig overfald, trusler på livet mod en række forskellige personer og meget anden alvorlig kriminalitet. Derfor er jeg, på vegne af de mange ofre, glad for, at kredsretten nu har taget stilling til anklagerne og dermed sat et foreløbigt punktum i sagerne, siger anklager Emil Maegaard-Hoffmann til KNR.

- Derudover er jeg selvfølgelig også tilfreds med, at kredsretten har fulgt min påstand om forvaring på ubestemt tid, siger han.

Den tiltalte har anket dommen, og derfor skal den behandles igen i Grønlands Landsret.

Indtil landsretten har truffet afgørelse i sagen, skal han tilbageholdes i anstalten i Nuuk. 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt