Der ventes at falde dom i sagen søndag 16. februar.Foto: Simon Uldum

Anklage: Voldtog mindreårig og holdt hende nede med en pude i hovedet

Anklagemyndigheden kræver en 28-årig mand idømt forvaring på ubestemt tid for i alt 23 forhold fra 2014 og frem til 2019.

En større sag er for retten i Sermersooq Kredsret i denne uge, hvor en 28-årig mand er tiltalt for både voldtægter af mindreårig, flere tilfælde af vold og trusler og besiddelse af hash.

I alt er manden tiltalt for 23 forhold, der hovedsageligt er foregået fra 2016 og frem til maj 2019, mens der dog også er en voldstiltale fra 2014.

Blandt de groveste anklager er et utal af voldtægter af en mindreårig pige gennem ti måneder i perioden fra november 2016 til september 2017.

Manden skal blandt andet have truet pigen til voldtægterne – blandt andet med dødstrusler mod pigen og pigens familie. Under voldtægterne skal han også have slået pigen og holdt en pude for hovedet, hvilket pigen flere gange mistede bevidstheden af.

En række tilfælde af vold og trusler

I alt er manden tiltalt for seks voldstilfælde, hvor han blandt andet skal have skubbet en pige ned i en grøft, som fik et brud på knæet. Pigen blev efterfølgende indlagt på hospitalet og måtte gennem en operation.

Manden har tidligere både været indespærret på anstalten i Aasiaat, Nuuk og Sisimiut, og under sit ophold i Sisimiut har han angiveligt bidt en anstaltsbetjent i låret.

Det er ikke den eneste gang, at han ifølge anklagemyndigheden har været voldelig over for en betjent.

Under en anholdelse i september 2018 tog han angiveligt halsgreb på en betjent, og betjenten slap kun fri af halsgrebet, fordi betjenten gav den tiltalte peberspray.

Efter anholdelsen truede han to andre betjente med, at han ville voldtage deres koner og døtre, næste gang det lykkes ham at stikke af fra anstalten i Aasiaat.

11 af forholdene i anklageskriftet drejer sig om trusler og dødstrusler. Det fremgår, at han blandt andet har truet en mindreårig pige med at offentliggøre nøgenbilleder af pigen, hvilket han gjorde alvor af i starten af 2019.

Ved en fest i november 2016 skal han også have truet personerne til festen ved at sige: ”Jeg vil hente min riffel og dræbe jer alle”.

Manden er også tiltalt for flere gange at have været i besiddelse af hash, og i september 2017 blev også konfiskeret 1400 kroner, som han skal have tjent på at sælge hash.

På baggrund af rækken af anklager og grovheden af overtrædelserne kræver anklagemyndigheden, at den 28-årige mand skal anbringes i anstalt på ubestemt tid.

Den 28-årige nægter langt de fleste forhold, men erkender nogle - blandt andet forholdene omkring besiddelse af hash, enkelte forhold om trusler og delvist forholdene om vold mod betjente.

Der ventes at falde dom i sagen søndag 16 februar.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt