28-årig bag massakre i New Zealand anklages også for terror

Manden, som stod bag drab på 51 muslimer i Christchurch, sigtes nu også for terror.
Brenton Tarrant har sagt, at han ikke vil gøre brug af en advokat, men vil forsvare sig selv i retten. Foto: Scanpix Foto © : Scanpix
Skrevet af Ritzau
21. maj 2019 09:32

Politiet i New Zealand mener nu, at der var tale om terror, da to moskéer i byen Christchurch blev angrebet af en bevæbnet mand i marts. 

Derfor har man nu også sigtet den mistænkte i sagen, den 28-årige australier Brenton Tarrant, for at have overtrådt landets terrorlovgivning. 

Han er i forvejen sigtet for at have dræbt 51 personer og for at have forsøgt at dræbe yderligere 40 under massakren.

Hidtil har Tarrant kun været anklaget for de 50 drab. Men for nylig døde en tyrkisk mand på et hospital i Christchurch som følge af de skader, han pådrog sig under angrebet, og derfor er sigtelsen ændret. 

LÆS OGSÅ Mistænkt sigtes for 50 drab og 39 drabsforsøg i New Zealand

Næste retsmøde i sagen er planlagt til at foregå 14. juni. Selve retssagen forventes dog først at begynde næste år.

Psykiatere skal undersøge, om Tarrant var tilregnelig i gerningsøjeblikket, og om han vil være i stand til at møde op ved den kommende retssag. Han holdes i øjeblikket indespærret i et topsikret fængsel.

Brenton Tarrant har sagt, at han ikke vil gøre brug af en advokat, men vil forsvare sig selv i retten.

LÆS OGSÅ 49 dræbt i angreb mod moskéer i New Zealand

Ifølge politiet er cirka 200 familiemedlemmer til ofre og overlevende fra massakren tirsdag blevet orienteret om den supplerende anklage for terror.

Efter massakren lykkedes det landets premiereminister, Jacinda Arden, at få vedtaget en reform af New Zealands våbenlovgivning. Derfor vil det i fremtiden være meget sværere at købe eller eje et våben. ] 

Maksimumstraffen for terror i New Zealand er livsvarigt fængsel.