19-årig grønlandsk Fortnite-spiller skal spille i finale med millionpræmie

Jacob Aqissiaq Møller er taget til Fort Washington i USA sammen med tre venner for at prøve kræfter med de bedste inden for E-sport.
Jacob Aqissiaq Møller og Marcus Steenholdt har sammen med deres to kammerater Malik Biilmann og Inunnguaq Holm valgt at satse fuldt ud på spillet ved at rejse til USA. Foto © : Lone Nukaaraq Møller
Skrevet af Jens Betak
08. december 2019 13:35

Den 19-årige grønlandske Fortnite-spiller Jacob Aqissiaq Møller kvalificerede sig lørdag sammen med sit hold til søndagens finale i turneringen FNCS i USA.

Her skal den unge computerspiller og tre holdkammerater kæmpe mod 23 andre hold om førstepræmien på omkring 1,3 millioner kroner.

LÆS OGSÅ Drenge fra Nuuk har succes med Fortnite i USA

Fortnite er et computerspil, hvor 100 spillere bliver kastet ned på en ø med våben og andre materialer. Her skal så kæmpes mod hinanden, hvor den sidste overlevende har vundet spillet.

Turneringen FNCS spilles hen over weekenden, og der var 100 hold med i turneringen fra start. Lørdag blev spillet fire kampe, hvor antallet blev skåret ned til 24, som altså skal kæmpe om milliongevisten i finalen.

Jacobs ven Marcus Steenholdt deltog også i turneringen på et andet hold, men holdet kvalificerede sig ikke til dagens finale.

Finalen starter klokken 17 grønlandsk tid og ventes at tage omkring tre timer.