Drenge fra Nuuk har succes med Fortnite i USA

19-årige Marcus Steenholdt og hans tre venner fra Nuuk har taget turen til USA for at prøve kræfter med de bedste inden for E-sport. Med spillet Fortnite har de indtil videre tjent i nærheden af 10.000 amerikanske dollars på præmiepenge og har udsigt til mere.

Computerspillet Fortnite er i de seneste år blevet et stort hit blandt unge. Flere millioner børn og unge spiller dagligt spillet verden over.

15 minutter syd for storbyen Washington D.C sidder Marcus Steenholdt og hans tre venner og taster løs på deres gaming-tastaturer og klikker løs på deres mus, som ligger på en måtte, der er tre gange større end en kontormusemåtte.

De bor i en mindre by, der hedder Fort Washington med omkring 20.000 indbyggere. Drengene tog turen til USA i midten af september i år og har en opholdstilladelse på tre måneder.

Grunden til, at Marcus og hans tre venner er flyttet til Washington, er ret simpel.

Millisekund kan betyde sejr eller nederlag

Internetforbindelsen er bedre og mere stabil, end hvad man kan få tilbudt her i landet med hensyn til at spille på nettet.

- Vi ville prøve kræfter med, hvad vi kan uden forsinkelse på forbindelsen, så vi er nærmest flyttet hen oven på serverne for ligesom at få de bedste muligheder, man overhovedet kan få, fortæller Marcus Steenholdt.

Når man spiller over nettet bruger man en server. En server er et program, der kan levere data til brugerne, altså i dette tilfælde til spillerne.

Disse servere kan have forskellige placeringer i verden. I Grønlands tilfælde - på grund af den geografiske position og sø-kablets forbindelser med Island og Nordamerika - er det muligt at komme til at spille på både europæiske og nordamerikanske servere.

Men forbindelsen til disse steder kan være svingende. Og når man konkurrerer på et højt plan, er det for E-sportsudøvere meget vigtigt at fastholde et stabilt og hurtigt internet. Et milisekund kan betyde sejr eller nederlag. Det kan betyde glæde eller frustration.

Store summer præmiepenge

For Marcus og hans ven har det i hvert fald betydet glæde indtil videre.

- Vi har begge to klaret os relativt godt, vi har vundet nogle penge, siger Marcus Steenholdt.

Han forklarer, at de indtil videre har tjent godt og vel 10.000 amerikanske dollars i præmiepenge: 67.000 danske kroner.

De har desuden kvalificeret sig til en finalekamp, som skal afholdes i denne weekend. Ud af 2500 hold i Nordamerika, har Marcus og hans ven Jacob placeret sig på en flot ottende plads indtil videre, og nu skal de kæmpe for førstepladsen. 

Ligesom i andre sportsgrene lever E-sportsudøvere af præmiepenge og sponsorstøtte. Marcus og drengene er blevet sponsoreret af IT-virksomheden fra Nuuk, Modulo.

- Vi er en IT-virksomhed, som er meget interesseret i at videreudvikle og videreuddanne IT-folk, fordi IT-folk er en mangelvare, siger Katrine Helena Petersen, General Manager i Modulo.

- Så hvis vi skal finde nogen IT-folk, hvor leder vi så? Vi leder hos dem, der sidder med en computer, der har siddet og spillet og leget med computere, lige siden de var små. Så vi er selvfølgelig interesseret i at få vores navn ud hos dem og deres venner.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt