186 coronasmittede er indlagt på danske sygehuse - 37 på intensiv

Der fortsætter med at komme flere indlæggelser på landets sygehuse med patienter, der er smittet med coronavirus.
37 er indlagt på en intensiv afdeling. 32 af dem har brug for en respirator. Foto © : Scanpix
Skrevet af Ritzau
20. marts 2020 12:13

Fredag er 186 smittede personer indlagt på landets sygehuse. Det er en stigning fra 153 personer torsdag. Det oplyser Statens Serum Institut.

Ud af de indlagte er 37 personer på en intensiv afdeling. 32 af disse har brug for en respirator.

Siden mandag er antallet af indlæggelser tredoblet. De danske sundhedsmyndigheder forudser, at antallet af indlæggelser vil stige de kommende uger, i takt med at flere bliver smittet.

Det ventes at lægge et stort pres på landets sygehuse. Derfor er alle ikke-akutte operationer udskudt for at give plads til coronapatienter.

LÆS OGSÅ Overblik: Status på coronavirus i Grønland

Samtidig er sygehusene i gang med at oplære læger og sygeplejersker med andre specialer til at kunne arbejde på intensivafdelinger.

De skal blandt andet oplæres i at bruge respiratorer, som de mest syge coronapatienter har brug for.

Ni er døde 

Indtil videre har der været ni dødsfald i Danmark, hvor de døde har været smittet med coronavirus.

Det er ikke ensbetydende med, at virusset er dødsårsagen. I flere af tilfældene har patienter også haft andre alvorlige sygdomme. Det har flere af landets regioner oplyst.

I statistikken indgår alle smittede, der er døde, senest 60 dage efter at de blev smittet med coronavirus.

Ifølge Sundhedsstyrelsen risikerer op mod 580.000 danskere at blive smittet med coronavirus i første bølge af sygdommen i løbet af foråret.

LÆS OGSÅ Nye forbud i Nuuk: Koster dig 1500 kroner i bøde

Ud af den gruppe er vurderingen, at 11.200 vil være så syge, at de har brug for at blive indlagt, og 2800 vil have brug for intensiv behandling. Det vil dog ikke være på samme tid, men over en periode.

Samtidig er vurderingen, at mellem 1680 og 5600 danskere vil kunne dø, mens de er smittet med coronavirus. Myndighedernes vurdering er, at antallet af dødsfald vil være i den lave ende af det spænd