13 døde i brændende fly i Moskva

13 personer er døde og flere kvæstet, da et brændende fly måtte nødlande i Moskva, oplyser kilder.     
Foto © : Philip Milne/Flickr Creative Commons
Skrevet af Ritzau
05. maj 2019 16:08
Versionist Mads Lynge

Opdateret....     dødstallet er opjusteret til 41.

13 mennesker er dræbt og et antal er kommet til skade, efter et fly søndag måtte nødlande i en lufthavn i Moskva på grund af en brand om bord. Det oplyser en kilde i redningstjenesten til det russiske nyhedsbureau Tass. Der var i alt 73 passagerer og seks besætningsmedlemmer ombord på flyet, oplyser kilden.

En anden unavngiven kilde ved ambulancetjenesten siger, at over ti mennesker er kvæstet. Mindst ti ambulancer skal være sendt til stedet. Det er endnu uklart, hvor alvorligt de kvæstede er kommet til skade.

Alle passagerer og besætningsmedlemmer blev evakueret fra det brændende fly, oplyste en kilde tidligere søndag aften til det russiske nyhedsbureau Ria. Det er et passagerfly af typen Sukhoj Superjet 100 fra selskabet Aeroflot, der er nødlandet, meddeler russiske nyhedsbureauer. Det er sket i Sjeremetjevo-lufthavnen. Russisk tv viste billeder af sort røg, der stiger op omkring flyets haleparti, skriver Reuters. På Twitter har flere delt dramatiske optagelser af et brændende fly, der lander i en lufthavn. På optagelsen er flyets bageste halvdel omkranset af høje flammer. Videoens ægthed er dog ikke umiddelbart bekræftet.

Andre videoer viser passagerer, der rutsjer ned ad de oppustelige slisker ved nødudgangene og løber væk fra det brændende fly.

Kort efter klokken 14 grønlansk tid lød meldingen, at branden er slukket, skriver Tass. En kilde siger til nyhedsbureauet, at branden kan være forårsaget af et lyn, men det er endnu uklart.

    /ritzau/

 

RAW: Burning plane makes an emergency landing at at Moscow’s Sheremetyevo Airport

Angiveligt video fra landingen