111 punkter til debat

Der bliver masser at se til, når politikerne igen mødes til samling den 25. september.
Foto © : Inatsisartut
05. september 2015 16:09

Politikerne i Inatsisartut skal på den kommende efterårsamling diskutere 111 forskellige punkter. Der er tale om 69 punkter fra medlemmerne af Inatsisartut og 42 punkter fra Naalakkersuisut. Det fortæller Formand Inatsisartut Lars-Emil Johansen.

Han peger på, at det er cirka ligeså mange punkter denne gang, som ved de seneste samlinger, og gør det klart, at formandsskabet skal holde foden en lille smule på speederen, så de daglige punkter i videst mulige omfang kan blive gennemført.

 

Lufthavne til diskussion

Der bliver med garanti masser af debat. Ikke mindst når Inatsisartut allerede på et samlingens første punkter skal træffe en beslutning om de fremtidige lufthavne og landingsbaner.

Læs også 71 lovforslag fremsendt fra partierne

Efterårssamlingen starter fredag den 25. september klokken 11.00 og løber frem til den 2. december, hvor samlingen altså er planlagt afsluttet.

 

Nye muligheder og krav

Der er netop trådt en ny forretningsorden i kraft, og det kommer til at betyde, at politikerne løbende kan stille forslag om forespørgselsdebatter. Herudover skal der som noget nyt udarbejdes en inatsisartutudtalelse efter hver forespørgselsdebat.

Lige som ved de tidligere samlinger har formandsskabet også denne gang kasseret visse forslag, som ikke levede op til formkravende, men Lars-Emil Johansen gør det klart, at der jo er mulighed for at genindsende korrekte forslag, som så vil kunne behandles på forårsamlingen næste år.