Ánorâk Film med to film på CPH:DOX

Onsdag starter en af Europas vigtigste dokumentarfilm festivaler - CHP:DOX - i København. Og det er med hele to film fra det grønlandske produktionsselskab Anorak Film på det officielle program.
Skrevet af Karsten Sommer
20. marts 2019 06:55

Dels en verdenspremiere på filmen "Håbets Ø", der giver et portræt af Maniitsoq, og hvad drømmen om det store Alcoa aluminiumsprojekt for nogle år siden, gjorde ved byens indbyggere.

Man følger både den forventningsfulde begejstring i Maniitsoq, men også skuffelsen og desperationen, da Alcoa-projektet lige så stille forduftede.

- En smuk og stemningsfuld film om drømmen om uafhængighed, kalder CHP:DOX Håbets Ø, der er et samarbejdsprojekt mellem grønlandske, danske og norske filmfolk.

Og Anorak Films andet bidrag til CHP:DOX-festivalen - Aquarela - byder på endnu flere samarbejdspartnere.

Bag filmen står den russiske mesterinstruktør Viktor Kossakovsky, der har fået assistance fra filmfolk i bl.a. Skotland, Tyskland, USA og altså Grønland.

Filmen har vand som tema. Et storslået billedværk om verdens vandmasser.

Og ismasser - hvor instruktøren har besøgt Grønland og sammen med Anorak films to bagmænd, Inuk Silis Høegh og Emile Hertling Peronard, skabt fantastiske billeder af fast og smeltende is.

Aquarela skabte stor opmærksomhed, ved verdenspremieren sidste år på filmfestivalen i Venedig, men vises nu for for første gang i Danmark.

Og begge film får ligeledes premiere i Grønland senere på året.