Ánorâk Film med to film på CPH:DOX

Onsdag starter en af Europas vigtigste dokumentarfilm festivaler - CHP:DOX - i København. Og det er med hele to film fra det grønlandske produktionsselskab Anorak Film på det officielle program.

Dels en verdenspremiere på filmen "Håbets Ø", der giver et portræt af Maniitsoq, og hvad drømmen om det store Alcoa aluminiumsprojekt for nogle år siden, gjorde ved byens indbyggere.

Man følger både den forventningsfulde begejstring i Maniitsoq, men også skuffelsen og desperationen, da Alcoa-projektet lige så stille forduftede.

- En smuk og stemningsfuld film om drømmen om uafhængighed, kalder CHP:DOX Håbets Ø, der er et samarbejdsprojekt mellem grønlandske, danske og norske filmfolk.

Og Anorak Films andet bidrag til CHP:DOX-festivalen - Aquarela - byder på endnu flere samarbejdspartnere.

Bag filmen står den russiske mesterinstruktør Viktor Kossakovsky, der har fået assistance fra filmfolk i bl.a. Skotland, Tyskland, USA og altså Grønland.

Filmen har vand som tema. Et storslået billedværk om verdens vandmasser.

Og ismasser - hvor instruktøren har besøgt Grønland og sammen med Anorak films to bagmænd, Inuk Silis Høegh og Emile Hertling Peronard, skabt fantastiske billeder af fast og smeltende is.

Aquarela skabte stor opmærksomhed, ved verdenspremieren sidste år på filmfestivalen i Venedig, men vises nu for for første gang i Danmark.

Og begge film får ligeledes premiere i Grønland senere på året.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt