Børnene er klar til at køre om kap i Ilulissat

I morgen bliver børnenes hundeslædevæddeløb afholdt ved Avannaata Qimussersuaaraa i Ilulissat, og to af deltagerne er spændte og tror på en god placering.
Qillaq Hermarij og Maybrit Thorin Nielsen har hemmelighederne klar, så de får en god placering i morgen ved børneløbet i Ilulissat. Foto © : KNR / Gaaba Olsen
13. marts 2024 11:05

Qillaq Hermarij og Maybrit Thorin Nielsen er to af de børn, der i morgen sætter sig op hundeslæden og dyster mod andre børn ved Avannaata Qimussersuaaraa i Ilulissat.

Og de er begge meget spændte på løbet.

- Jeg er lidt spændt, men jeg er også klar, siger Qillaq Hermarij. 

Han vandt løbet sidst det blev afholdt i Qasigiannguit for to år siden, og han tror på, at han også får et godt løb i år.

- Jeg skal starte som nummer seks i feltet, og det er udmærket, hvis ikke hundene filtre sig ind, siger han.

Lige foran Qillaq Hermarij i feltet kommer Maybrit Thorin Nielsen til at stå. Hun skal nemlig starte som nummer fem. Og det var præcis den plads, hun ønskede.

Frosne kinder

Og de to deltagere har trænet et godt stykke tid op til løbet og i alt slags vejr, fortæller de.

Qillaq Hermarij har trænet den sidste måned på banen, og Maybrit Thorin Nielsen har trænet i alt slags vejr sammen med sin bedstefar også i snestorm.

- Mine kinder frøs til lige inden, jeg skulle vende og køre tilbage, men jeg kunne ikke mærke det, så da jeg kom tilbage, blev jeg nødt til at varme dem, fortæller hun.

Fordi hun har fået præcis den startposition, hun havde drømt om, tror hun også på, at hun bliver blandt de tre bedste.

- Jeg gætter på, at jeg bliver nummer to eller tre, og jeg glæder mig meget, siger Maybrit Thorin Nielsen.

Både Maybrit Thorin Nielsen og Qilaq Hermarij har nogle tricks i ærmet til at få hundene til at løbe hurtigere end de andre børns hunde. Men hvad deres hemmeligheder er, holder de for sig selv.

- Jeg tror ikke, min bedstefar vil have mig til at sige det, siger Qillaq Hermarij hemmelighedsfuld.

Børnenes hundeslædevæddeløb begynder i morgen klokken 13, og så må tiden vise, om de to deltagers hemmeligheder hjælper dem.