Unge grønlændere på eventyr i Arktis

Den 15-årige, Pilunnguaq Karlsen, fra Kullorsuaq er blevet udvalgt af WWF Verdensnaturfornden til at deltage i en årlig tilbagevendende ekspedition sammen med 100 andre unge fra hele verden. Det skriver WWF i deres pressemeddelelse.
Skrevet af Sara K. Jakobsen
22. juli 2016 07:43

'Students on Ice' hedder ekspeditionen, som skal give unge indsigt i klimaforandringer i arktis' natur og dyrelivet på tæt hold.

- Klimaforandringer og miljø er noget, der virkelig optager mig. For eksempel plejer jeg at tage billeder på vej i skole, og de viser tydeligt, at klimaet forandrer sig her i Kullorsuaq, siger Pilunnguaq Karlsen fra Kullorsuaq, der nu er allerede ombord skibet, M/V Ocean Endeavor.

Læs også Malu fra Sisimiut skal på vildt sommertogt

Ekspeditionen startede i Ottawa i går, og derefter vil skibet sætte kurs mod de canadiske bygder, fjorde og kyster ved Baffin Island.

Her vil de unge få muligheden for at se den gletcherfyldte Auyuittuq National Park, før skibet krydser Davis Strædet, og videre til Ilulissat og Itilleq.

Udover Pilunnguaq Karlsen deltager to andre unge grønlændere i ekspeditionen.

- Jeg er glad for at skulle være en slags ambassadør for de grønlandske unge og glæder mig rigtig meget til at fortælle unge fra andre lande om vores land, og om hvordan vi lever heroppe, siger Pilunnguaq Karlsen.

Ekspeditionen slutter den 5. august.