BILLEDER Malu fra Sisimiut skal på vildt sommertogt

18-årige Malu Ostermann fra Sisimiut rejser i dag fredag ud på noget af et eventyr, når hun, sammen med endnu en ung her fra landet, skal deltage i den årlige Students On Ice-ekspedition.
Skrevet af Karsten Sommer
24. juli 2015 08:42

Malu Ostermann har modtaget WWF Verdensnaturfondens årlige legat til en grønlandsk studerende, som dermed får mulighed for at deltage i turen.

100 unge studerende fra hele verden mødes mandag i den canadiske hovedstad Ottawa. Derfra flyves til Kangerlussuaq, hvor ekspeditionsskibet venter og er klar til at sejle dem op langs kysten, hvor de blandt andet skal besøge Itilleq, Ilulissat og Uummannaq.

Derefter krydses Davis Strædet, hvor de studerende blandt andet skal  besøge Pond Inlet, Sirmilik Nationalpark og Beechey Island, inden turen slutter i Resolute Bay.

LÆS OGSÅ Students on Ice og WWF søger ung ekspeditionsdeltager

- Jeg glæder mig til at repræsentere Grønland.  Jeg tror den største oplevelse vil blive det at krydse over til Canada fra Uummannaq, siger Malu Ostermann før sin afrejse.

På ekspeditionen er der fokus på klimaforandringer, traditionel viden om naturen og andre vigtige arktiske emner. Og netop natur og klima er vigtigt for Malu Ostermann, fortæller hun:

- Jeg synes, det er vigtigt at tage hånd om vores smukke natur, for der findes ikke noget andet som den, siger Malu Ostermann, som får selskab af en anden grønlandsk deltager, Nivi Bak Hansen på Student on Ice-ekspeditionen.

Nivi Bak Hansen er 19 år og kommer fra Tasiilaq. Men bor i lige nu Sisimiut, hvor hun studerer på GUX Sisimiut.

Du kan følge årets ekspedition og deres resultater på hjemmesiden studentsonice.com.