VIDEO Torskekvote vækker bekymring hos biologerne

Naalakkersuisut har fastsat torskekvoten for næste år til det dobbelte af, hvad biologerne anbefaler. Det bekymrer biologerne fra Naturinstituttet, men fiskerne er glade for den høje kvote.
02. december 2015 11:29

En torskekvote på 12.379 tons er biologernes anbefaling, men Naalakkersuisut har sat kvoten til 25.000 tons. Fiskerne er glade for kvotetildelingen.

- Ud fra hvad vi har hørt, så er der mange torsk langs hele kysten. Jeg er fra Sisimiut, og der er der masser af torsk. Det har vi bemærket siden foråret under stenbidersæsonen, siger Akisooq Olsen til KNR.

 

Biologerne er bekymrede

Men Naalakkersuisut har fastsat kvoten til det dobbelte af, hvad biologerne anbefaler. Det vækker bekymring hos biologerne.

- Som følge af en fordobling af den anbefalede kvote, kommer de til at fiske meget mere, og det er svært at sige, hvordan det vil påvirke bestanden, for det er en meget stor og pludselig stigning.

- Og hvis vi bliver ved med det, kan det betyde et pludseligt og stort fald i bestanden. Ligesom det skete med krabberne, siger kommunikationschef i Naturinstituttet, Emma Kristensen.

Læs også VIDEO KNAPK analyserer sig frem til indhandlingspriskrav