Tiilerilaaq skal gøres attraktivt

Masser af maling, engagerede borgere og en enestående natur er den cocktail, der skal lokke turister til en bygd i Østgrønland.
03. maj 2017 06:52

Derfor samarbejder Kommuneqarfik Sermersooq, Destination East Greenland, Visit Greenland og en turistoperatør i Tiilerilaaq for at gøre bygden mere attraktiv. 

- Det er vores vision, at gøre Tiilerilaaq pænere og mere tillokkende for andre. Turisterne skal kunne se bygden fra den gode side, hvor husene er blevet malet, og hvor man kan mærke, at det er et dejligt sted at komme, siger turistoperatør fra Tiilerilaaq, Gert Ignatiussen.

Gert Ignatiussen
Foto © : Visit Greenland

Han håber, at der på den måde vil komme flere turister til bygden:

- Det er det, vi ønsker.

Motiverede borgere og masser af maling

Der er flere der samarbejder om, at gøre bygden mere attraktivt for turister. Kommuneqarfik Sermersooq støtter op om Tiilerilaaqss borgeres initiativ, ved at sørge for maling, så indbyggerne kan male huse, samt at starte en affaldshåndtering, så der bliver renere i bygden.

LÆS OGSÅ Der skal være større bevidsthed om mulighederne

Desuden er Destination East Greenland og Visit Greenland med i samarbejdet. 

Gert Ignatiussen er sammen med sine medarbejdere allerede begyndt på forberedelserne. 

- Lige fra arbejdet gik i gang har vi haft et ønske om selv at blive en del af samarbejder for selv at kunne bidrage til udviklingen. Derfor har vi arbejdet sammen og med egen fri vilje ønsket at blive en del af projektet, fortæller Gert Ignatiussen. 

Løfter bygden

Planerne for at gøre Tiilerilaaq mere attrativt er i fuld gang. Visit Greenland har deltaget i møder og besøgt bygde. De har også bemærket, at folkene i bygden er interesseret og ønsker at være en del af projektet. 

- Folk synes, at det er en god idé, for det er jo med til at skabe noget omsætning for bygden. Det er med til at løfte hele bygdens kvalitet, fortæller direktør for Visit Greenland, Anders Stenbakken. 

LÆS OGSÅ Der kommer flere turister til Grønland end nogensinde før

Han forklarer også at man på den måde er med til at skabe en god fremtid for bygdens indbyggere, ligesom man kan give turisterne en fantastisk oplevelse. 

 - Vi kommer til at opleve en bygd, som ikke bare ligger fantastisk smukt, med Tiilerilaaq, men også en bygd hvor der er pænt ryddet op og husene er malet, og hvor man kan bo i nogle bygdehuse, så man får en stor naturoplevelse og man får en kultureloplevelse, lyder det fra Anders Stenbakken.