Stor eftersøgning efter islandsk kvinde

Mere end 500 redningsfolk leder lørdag efter forsvunden islandsk kvinde.
20-årige Birna Brjánsdóttir har været forsvundet siden sidste weekend. Foto © : Reykjavik Metropolitan Police
Skrevet af Thomas Munk Veirum
21. januar 2017 14:27
Versionist Mads Lynge

I Island fortsætter eftersøgningen efter den 20-årige kvinde, der forsvandt sidste weekend. Lørdag er mere end 500 redningsfolk sat ind i eftersøgningen af den forsvundne kvinde. Det skriver Iceland Monitor.

Kvinden blev sidst set lørdag morgen i en gågade i Reykjavik. Samme tid og sted blev set en rød Kia Rio, som var lejet af mandskab fra den grønlandske trawler Polar Nanoq.

Blodspor fundet i bil

To grønlandske besætningsmedlemmer fra Polar Nanoq blev torsdag varetægstfængslet i sagen, og de er ifølge islandske medier sigtet for drab.

Ifølge Iceland Monitor har politiet fundet blodspor i den røde Kia, men det er endnu uvist, om blodet tilhører den forsvundne kvinde.

LÆS OGSÅ To anholdte er sigtet for mord

Politichef i Reykjaviks Politi, Grimur Grimsson, fortæller, at politiet har kortlagt en del af den røde Kias færden, men man mangler stadigvæk at finde ud af, hvor bilen har kørt mellem klokken 7 og 11 om formiddagen sidste lørdag.

Efter at kvindens forsvinden blev kædet sammen med de grønlandske besætningsmedlemmer, har der været flere episoder, hvor grønlændere i Island har følt sig utrygge og chikaneret.

Præsident: Bliv ikke fordumsfulde

Ifølge Iceland Monitor blev problemet adresseret af den islandske præsident, Guðni Jóhannesson, i en meddelelse lørdag morgen. Præsidenten sender i meddelelsen sine tanker til den forsvundne kvindes familie og de mange hundrede, som leder efter hende, men præsidenten siger også, at folk skal passe på ikke at blive fordomsfulde eller mistænksomme.

LÆS OGSÅ Qujaukitsoq aflyser rejse på grund af anholdelser

Politichef Grimsson siger desuden til radio- og tv-stationen, RÚV:

- Den grønlandske nation er ikke mistænkt i denne sag. Grønland er en nation, som vi anser for at være vores venner, og vi bør behandle vores brødre fra Grønland som sådan.

LÆS OGSÅ Fjerde person anholdt efter fund af hash ombord

 

LÆS OGSÅ To besætningsmedlemmer varetægtsfængslet i Reykjavik