Ny atlanthavn bliver indviet

Den har voldt mange problemer. Den nye havn i Nuuk. Den er blevet forsinket af flere omgange og de seneste to regnskaber har budt på underskud.
Foto © : SIKUKI
22. september 2017 06:53

Den har voldt mange problemer. Den nye havn i Nuuk. Den er blevet forsinket af flere omgange og de seneste to regnskaber har budt på underskud.

Men i august stod havnen færdig, ti måneder forsinket. Og i dag, fredag, bliver den nye atlanthavn indviet.

Formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen vil deltage i dagens indvielse og i den forbindelse udtaler han:

- Når den nye havn tages i brug, vil det være muligt fremover at servicere større skibe end i dag. Vi har med den nye havn nået en vigtig milepæl for vort samfunds udvikling, siger han.

LÆS OGSÅ Sikuki Harbour endelig klar

LÆS OGSÅ Ny havn i Nuuk forsinket igen

Havnen i hovedstaden er blevet forsinket ad flere omgange. I efteråret sidste år lød meldingen, at havnen ville stå færdig i februar 2017 i stedet for november 2016, som var planen. Men på grund af den hårde vinter måtte færdiggørelsen udsættes til sensommeren i år.

Forsinkelsen har ført til en konflikt mellem ejeren af havnen, Sikuki Harbour A/S, og entreprenøren der står for byggeriet, Per Aarsleff Grønland ApS.

LÆS OGSÅ Havne-strid skal afgøres i retten

De to parter er uenige om, hvem der skal betale for de ekstra måneders arbejde. Sagen mellem ejeren og entreprenøren skal nu afgøres i en såkaldt voldgiftssag.