Havne-strid skal afgøres i retten

Hvem skal betale for forsinkelsen af havneudvidelsen i Nuuk? Det bliver op til en dommer at vurdere.
Foto © : SIKUKI
Skrevet af Kenneth Elkjær
08. maj 2017 13:25

Udvidelsen af havnen i Nuuk skulle stå færdig 15. november sidste år, men prognosen lyder på, at den først er færdig til juli i år. Otte måneder senere end forventet.

Forsinkelse har ført til en konflikt mellem ejeren af havnen, Sikuki Harbour A/S, og entreprenøren der står for byggeriet, Per Aarsleff Grønland ApS.

LÆS OGSÅ Ny havn i Nuuk forsinket igen

De to parter er uenige om, hvem der skal betale for de ekstra måneders arbejde, der er forårsaget af en hård vinter. Det kan man læse i årsrapporten fra Sikuki Harbour A/S:

- Entreprenøren har fremsat krav om tidsfristforlængelse og ekstra betaling. Dette afvises af Sikuki Nuuk Harbour A/S, der henholder sig til kontraktens bestemmelser om bod for forsinket aflevering, skriver det selvstyreejede selskab i sin årsrapport.

Sagen mellem ejeren og entreprenøren skal nu afgøres i en såkaldt voldgiftssag, som det står aftalt i kontrakten. Det fortæller Sikuki Harbour A/S' bestyrelsesformand, Lars Karlsson, til KNR.

- Når man kan konstatere, at byggeriet bliver mere end seks måneder forsinket, så går man tilbage og ser i kontrakten, og den siger, at sådan en sag skal afgøres i en voldgiftssag, siger han til KNR og forklarer, at der fortsat er en god dialog mellem de to parter.

Der er endnu ikke fastsat tidspunkt for voldgiftssagen, oplyser Sikuki Harbour A/S.