Nuuk Imeq A/S indstillet til lukning

Nuuk Imeq indstilles til lukning med udgangen af 2018 efter politiske meldinger om et farvel til returflaskesystemet og indførelse af dåser. Det skriver Nuuk Imeq i en pressemeddelelse.
Skrevet af Simon Uldum -
09. januar 2017 10:47

Nuuk Imeq skriver, at Grønlandskonsortiet I/S, som har ansvaret for det tekniske management, på Nuuk Imeqs
bestyrelsesmøde den 12. december har indstillet at Nuuk Imeq’s produktion ophører med udgangen af 2018.

Indstillingen, og dermed en endelig beslutning, vil blive behandlet på et aktionærmøde som forventes afholdt senest medio marts 2017.

LÆS OGSÅ Opgør med pantsystemet måske på vej

- Den politiske udmelding fra Nalakkersuisoq for Miljø fra 2013 om, at man forventer at indføre et nyt retursystem for emballage til øl og kulsyreholdige læskedrikke, som også omfattede dåser, har bragt Nuuk Imeq’s investeringsplaner til ophør, siger bestyrelsesformand i Nuuk Imeq A/S, Justus Hansen i pressemeddelelsen.

Bestyrelsesformand for Grønlandskonsortiet, Anders Dam Vestergaard, lægger dog også op til en forhandling med Selvstyret om at bevare arbejdspladserne i Nuuk:

- Vi håber på, at vi sammen med de relevante parter i sagen, kan nå at finde en løsning om overgang til et nyt emballageregime i Grønland, som muliggør investering i fortsat lokal tapning af kvalitetsmærker indenfor både øl og læskedrikke via Nuuk Imeq.

Aktionærer i Nuuk Imeq A/S er Kommuneqarfik Sermersooq, som ejer 36,28 procent af aktierne, samt Carlsberg Breweries A/S og Royal UniBrew A/S, der hver ejer 31,86 procent af aktiekapitalen. De sidste to udgør tilsammen Grønlandskonsortiet I/S.

LÆS OGSÅ Nuuk Imeq kan blive tvunget til at lukke