Nuuk-brand forbliver uopklaret

Efter brandteknikernes undersøgelse af branden, konkluderer de, at de ikke kan finde årsagen til, hvordan branden er opstået. Men den blev ikke påsat, fastslår politiet.
Foto © : KNR
Skrevet af Andrea Christiansen
10. april 2015 14:41

Efter den voldsomme brand i Nuuks Nuussuaq-kvarter, som kostede to menneskeliv i slutningen af marts, har politiet undersøgt alle forhold grundigt og afslutter nu sagen.

I den meget forbrændte lejlighed, hvor møblerne var brændt op, har de danske brandefterforskere forgæves forsøgt at finde brandårsagen.

- Vi kan desværre ikke komme med nogen årsag til branden, det har været umuligt for os at finde frem til den, dels fordi lejligheden er brændt meget, og møblerne er brændt væk. Så det har været umuligt for brandteknikere at skulle fastlægge den konkrete brandårsag, siger Taatsi Lynge-Fleischer til KNR.

Selvom brandteknikerne har fundet stedet, hvor branden begyndte, nemlig i stuen, kunne de ikke finde ud af, hvad der fik branden til at opstå.

Læs også Lørdagens brand i Nuuk har kostet endnu et liv

 

Kemikalier var ikke indblandet

Ifølge lederen af efterforskningssektionen var branden ikke påsat.

- Det tyder hverken på, at den er forsætligt påsat, eller at brandfarlige kemikalier bliver brugt på stedet, siger leder af efterforskningssektionen, Taatsi Lynge-Fleischer.

Sermersooq Politiet kan ikke komme videre med sagen, så de videregiver den til A/S INI.

I dag rejser de danske brandteknikere tilbage til deres hjemland.

Læs også Brand og dødsfald berører dybt