Nunavik i sorg efter tragedie

Sorgen har bredt sig i hele Nunavik efter weekendens tragedie, hvor en ung indbrudstyv dræbte tre personer, hvorefter han selv blev skudt af politiet.
Foto © : GoogleMaps
14. juni 2017 14:52

Lørdag morgen blev fire inuit dræbt i bygden Akulivik i Nunavik heriblandt den formodede gerningsmand.

Den formodede gerningsmand var kun 19 år, og bliver af venner i bygden beskrevet som en glad og venlig ung mand, der spillede ishockey.

Under overfladen gemte sig dog en lidt mere dyster historie, da hans mor var blevet dræbt for tre år siden, og en af hans brødre havde begået selvmord.

Makivik Corporation, der administrerer meget af Nunavik, udtaler til pressen, at det er en uforståelig tragedie, som alle i Nunavik sørger over.

Midt i sorgen er der kommet en fornyet debat om det meget store behov for en solid sundhedstjeneste i de små bygder med medarbejdere, der kender inuit-kulturen og taler Inuktitut.

- Det er ikke nok, at en psykolog kommer flyvende sydfra en gang hver anden måned. Vi har brug for at have nogen her hele tiden, en der kender bygden og vores kultur, og som virkelig kan hjælpe os, udtaler en bygdebeboer, som ønsker at være anonym.