Nivi Olsen: Kommuner skal få orden på sagerne

Departementet for uddannelse vil nu tage kontakt til kommunerne Qaasuitsup og Kujalleq, og "opfordre dem til at få orden i sagerne". Det skriver naalakkersuisoq for uddannelse Nivi Olsen i en mail til KNR på baggrund af KNRs dækning af sagen om folkeskolernes manglende kvalitetsrapporter.
Naalakkersuisoq for uddannelse Nivi Olsen
- Mit Departement vil derfor tage kontakt til de pågældende kommuner og opfordre dem til at få orden på sagerne, skriver Nivi Olsen i en mail til KNR. Foto © : Knr
Skrevet af Thomas Munk Veirum
04. marts 2016 12:19

- Mit Departement vil derfor tage kontakt til de pågældende kommuner og opfordre dem til at få orden på sagerne, skriver Nivi Olsenfra Demokraterne og naalakkersuisoq for uddannelse, kultur, forskning og kirke  i en mail til KNR.

Nivi Olsens reaktion kommer på baggrund af, at KNR i denne uge har fortalt, at skolerne i de Kommune Kujalleq og Qaasuitsup Kommunia ikke har levet op til loven, da de dels ikke lavet kvalitetsrapporterne for hver enkelt skole, og de rapporter, der var lavet, er ikke blevet behandlet af kommunalbestyrelserne.

Læs også Kvalitetsrapporter er ikke nået frem til politikerne i Qaasuitsup

- Det er meget vigtigt, at kommunalbestyrelsen har den fornødne indsigt i skolernes resultater og den generelle skoledrift, således at de i tide kan gribe ind i eventuelt problematiske forhold, skriver Nivi Olsen om rapporterne.

Da rapporterne blev lovpligtige i 2012, blev kommunerne lovet en vejledning til, hvordan kvalitetsrapporterne skulle udarbejdes. Den vejledning er aldrig kommet.

Læs også Skoleudvalgsformand lover forbedring

- Styrelsen(Uddannelsesstyrelsen, red.) er bekendt med, at det er deres opgave at udarbejde skabeloner til kvalitetsrapporterne og jeg er sikker på, at det arbejde bliver tilendebragt snarest, skriver Nivi Olsen.

I Kommuneqarfik Sermersooq og Qeqqata Kommunia har kommunalbestyrelserne behandlet deres skolers kvalitetsrapporter. Nivi Olsen afviser, at der er tale om unødvendigt bureaukrati for folkeskolerne.

Læs også Forvaltningschef: For få ansatte er skyld i manglende rapporter

- Der er ikke tale om en rapport for rapportens skyld, men om et værktøj, som - hvis det anvendes korrekt, også styrker kvaliteten i den daglige undervisning, skriver hun.

Læs også Folkeskolerne i Kujalleq overholder ikke lovgivningen