Folkeskolerne i Kujalleq overholder ikke lovgivningen

Folkeskolerne i Kommune Kujalleq har ikke overholdt lovgivningen, da de har undladt at indsende årlige kvalitetsrapporter til kommunalbestyrelsen, som skal hjælpe kommunalbestyrelserne med at opdage problemer på de enkelte skoler.
Skrevet af Thomas Munk Veirum
29. februar 2016 17:07

I 2012 blev kommunalbestyrelsernes mulighed for at følge den enkelte folkeskole styrket. Ny lovgivning blev vedtaget og et vigtigt redskab for at følge udviklingen på en skole er den såkaldte kvalitetsrapport.

Den enkelte skoleleder har ansvar for at udarbejde og overdrage kvalitetsrapporten til kommunalbestyrelsen hvert år inden 1. oktober.

Det viser sig, at folkeskolerne i Kommune Kujalleq har haft svært ved at leve op til det krav.

- Vi har ikke modtaget nogen kvalitetsrapporter fra vores skoler i 2015 - vi var i gang med at samle dem ind, men det, vi fik ind, var ikke godt nok, siger Jens Korneliussen, forvaltningschef for Børne- og Kulturforvaltningen i Kommune Kujalleq.

Ifølge forvaltningschefen er en del af forklaringen på de manglende rapporter, at departementet for uddannelse aldrig har udviklet en vejledning til kvalitetsrapporterne.

- Der var en forventning om, at man fra centralt hold i departementet eller Inerisaavik ville komme med en vejledning om. hvordan man ville have rapporterne skrevet, men det kom der aldrig, siger Jens Korneliussen.

Der er dog ingen formkrav til rapporterne i lovgivningen, og den manglende vejledning har ikke afholdt stort set alle folkeskoler i Qeqqata Kommunia og Kommuneqarfik Sermersooq fra at lave kvalitetsrapporterne.

Du kan høre mere om de manglende kvalitetsrapporter tirsdag i Radioavisen.