Ingen løn efter brudt Halibut-kontrakt

Hvis besætningsmedlemmer på den russiske trawler Alexandr Meronenko, som Halibut Greenland Pelagic ApS har chartret i makrelfiskeri, afmønstrer skibet før aftalt tid, får de ikke udbetalt løn.
Skrevet af Ane-Marie Petersen
27. august 2015 14:19

Sådan står det i hvert fald formuleret i kontrakten mellem Halibut Greenland Pelagic ApS og besætningsmedlemmerne på trawleren Alexandr Meronenko, som parterne har skrevet under på.

Men vicedirektøren hos Halibut Greenland, Erik Sivertsen, forklarer, at tingene ikke hænger sammen på den måde.

- Det skal forstås således, at fra den dag man afmønstrer, så får man ikke lønnen for resterende periode, som man ellers havde kontrakt på. Men selvfølgelig får vedkommende løn få den periode, vedkommende har arbejdet, siger Erik Sivertsen.

Læs også BILLEDER Dårligt arbejdsmiljø på Halibut Greenlands chartrede trawler

Diskussionen om hvordan de skrappe kontrakter skal fortolkes, kommer efter Radioavisens afsløring i går af, at arbejdsmiljøet er under al kritik på den russisk trawler, som Halibut Greenland har chartret. Det fortalte et tidligere besætningsmedlem på trawleren i går til KNR.

 

Dårlig arbejdsmiljø

Dårlig kost og beskidte omgivelser på indhandlingsskibet er nogle af de ting, som medarbejderne skal finde sig i.

Men vicedirektør for Halibut Greenland, Erik Sivertsen, kender ikke til de problemer:

- Det er første gang, jeg hører, at tingene foregår på den måde, sagde Erik Sivertsen i går til KNR og fastholdt, at  ansvaret for arbejdsforholdene ligger hos de russiske ejere.