BILLEDER Dårligt arbejdsmiljø på Halibut Greenlands chartrede trawler

Arbejdsmiljøet er under al kritik på en russisk trawler, som Halibut Greenland har chartret. Det fortæller et tidligere besætningsmedlem på trawleren, Aleksandr Mironenko, til KNR.
Skrevet af Ane-Marie Petersen
26. august 2015 18:14

Dårlig kost og beskidte omgivelser på indhandlingsskibet er et af de få ting, som medarbejderne skal igennem hver dag.

Besætningen består af 86 medarbejdere, hvor seks af dem er her fra landet.

Og det er efter en lang rejse på trawleren, at et af de grønlandske besætningsmedlemmer kan fortælle om forholdene på arbejdspladsen:

- Lige så snart vi kom ind, kunne vi se, hvor uhumsk det var. Også vores lukafer var ekstremt beskidte, og siden da har jeg ikke været særlig 'tryg' ved omgivelserne, siger besætningsmedlemmet, der ønsker at være anonym, men KNR kender vedkommendes identitet.

- Selvom vi arbejder rigtig hårdt, får vi ikke engang tilbudt noget ordentlig mad, og produktionsanlægget er ikke bedre.

- De russiske besætningsmedlemmer er ofte påvirkede af alkohol. De tisser og spytter over alt i selve fabrikken, og intet af det bliver vasket bagefter. Det lugter forfærdeligt, og det er ikke særligt sundt at have sådan en arbejdsplads, siger besætningsmedlemmet.

 

Ikke Halibut Greenlands ansvar

Vicedirektør for Halibut Greenland, Erik Sivertsen, er aldrig blevet informeret om arbejdsforholdene på deres charterede trawler.

- Det er første gang, jeg hører, at tingene foregår på den måde, siger Erik Sivertsen.

Vicedirektøren påpeger dog, at ansvaret for arbejdsforholdene ligger hos de russiske ejere.

- Det er 100 % russernes ansvar med trawlerens daglige rutine, forholdene på skibet og med produktionen, siger vicedirektør Erik Sivertsen.