Mand omkommet på fjeld

En 57-årig dansk mand omkom lørdag på Store Malene ved Nuuk.
Ukkusissaq (Store Malene) set fra Qinngorput
Skrevet af Thomas Munk Veirum
17. januar 2016 11:18

ARTIKLEN er OPDATERET MED NYE OPLYSNINGER kl. 12.07:

En 57-årig dansk mand var ifølge politiet gået en tur op på toppen af fjeldet Store Malene umiddelbart uden for Nuuk. Manden gled og faldt ud over en skrænt fra toppen af fjeldet, og det kostede manden livet.

Eftersøgningen begyndte lørdag eftermiddag, hvor der var stor aktivitet fra beredskabet ved fjeldet Store Malene. Både Nuuk Brandvæsen og Arktisk Kommandos helikopter fra inspektionsskibet Thetis var sat ind i en eftersøgning.

Politiet oplyste, at de ledte efter en person, som et vidne ifølge politiet havde set glide oppe på fjeldet. Lørdag aften udsendte politiet en pressemeddelelse, hvor de erklærede eftersøgningen for afsluttet - en 57-årig dansk mand var blevet fundet død efter et fald fra toppen af Store Malene.

Læs også Person eftersøges på fjeld ved Nuuk

- Den anmeldte forulykkede – en 57-årig dansk mand – blev efterfølgende fundet på fjeldsiden længere nede. Redningsholdets udsendte læge kunne på stedet konstatere, at manden var afgået ved døden efter skader i forbindelse med faldet fra fjeldtoppen, skriver Grønlands Politi i pressemeddelelsen.

Ifølge vagthavende ved Grønlands Politi, Mads Lynge, er vurderingen, at manden blev fundet cirka 500 meter længere nede ad fjeldet end der, hvor han gled.

Mads Lynge fortæller, at ulykken blev anmeldt klokken 15.58, men at den formentlig skete omkring klokken 15.

- Den 57-årige var alene på fjeldet, men et vidne så ham tilfældigvis glide. Vedkommendes telefon var dog løbet tør for strøm, og derfor skulle han ned af fjeldet for at søge hjælp, fortæller Mads Lynge, vagthavende ved Grønlands Politi.

Og han kommer også med en opfordring på vejne af politiet:

- Vi anmoder folk om at være påpasselige, når de færdes i fjeldet i øjeblikket, fordi vejrforholdene giver et meget glat føre, siger Mads Lynge.

Den 57-åriges pårørende er underrettet.