Lokalafdeling svarer igen på afgående formands kritik

Da Kaaleeraq Møller Andersen gik fra sin post som formand for Siumut Sisimiut, begrundede han det blandt andet med at han var offer for en magtkamp i lokalafdelingen. Nu svarer Siumut Sisimiut igen.
Skrevet af Mads Pedersen
23. juni 2017 14:46

Kaaleeraq Møller Andersen nåede at være formand i Siumuts lokalafdeling i Sisimiut i to måneder før han valgte at trække sig. Beslutningen med at trække sig begrundede han med at han skulle hjem til Uummannaq, nu hvor har færdiggjort sin uddannelse.

Men samtidig fortalte Møller Andersen til KNR, at han var træt af de gamle i partiet, og at han var offer for en intern magtkamp.

LÆS OGSÅ Jeg er træt af de gamle i vores parti

Han mente selv, at de øvrige bestyrelsesmedlemmer i Siumut Sisimiut var i gang med at vælte ham som lokalformand, fordi han ikke støtter Kim Kielsen forud for sommerens formandskamp mellem partiformanden og Vittus Qujaukitsoq.

Svar på tiltale

Nu svarer lokalafdelingen, med midlertidig formand Dorthea Isaksen i spidsen, på Kaaleeraq Møller Andersens hårde kritik. Ifølge Siumut Sisimiut havde Kaaleeraq Møller Andersen tre personlige formål med at blive formand.

- For det første så ville han deltage i Siumuts landsmøde med mandat. For det andet ønsker han at blive medlem af partiets hovedbestyrelse. Og for det tredje så vi han bruge sin position som formand til at forberede sig til næste Inatsisartut-valg, skriver Dorthea Isaksen.

Langvarig løsning efterlyses

Hun mener, at at Kaaleeraq Møller Andersen har været uærlig omkring sine intensioner. Lokalafdelingen vidste ikke, at han ville rejse, når han var færdig med sin uddannelse.

- Det handler ikke om Kaaleeraq Møller Andersens kritik af vores partis formand. Det handler om, at vi har brug for en formand, der kan være formand valgperioden ud og ikke bare delvist, siger Isaksen.

LÆS OGSÅ Sommerferie gav plads til evakuerede

Kaaleeraq Møller Andersen var torsdag ikke bleg for at udrykke, at han var træt af de gamle i partiet og sagde, at de var respektløse. Til det svarer Siumut Sisimiut:

- Vores land vil altid have brug for de unge og deres input i form af meninger. Men vi har også brug for de gamles erfaringer, lyder det fra Dorthea Isaksen.

Isaksen understreger, at Siumut Sisimiut var meget stolte da lokalafdelingen fik en ung ambitiøs formand, men at bestyrelsen nu er enormt skuffet over, at Møller Andersen rejser væk efter endt uddannelse.

LÆS OGSÅ 13 besætningsmedlemmer skal vidne mod tidligere kollega