Birna-sagen: 13 besætningsmedlemmer skal vidne mod tidligere kollega

Retssagen mod den grønlandske mand, der er tiltalt for drabet på Birna Brjánsdóttir, starter midt i sommerferien.
Foto © : Screendump, Youtube
Skrevet af Kenneth Elkjær
22. juni 2017 15:08

Den længeventede og omtalte retssag starter 18. juli. I første omgang skal otte af den tiltalte mands kolleger vidne i sagen, der har fået international opmærksomhed. 

Senere skal fem andre besætningsmedlemmer afgive forklaring i retten. Heriblandt den grønlandske mand, der tidligere har været anholdt i sagen, oplyser anklager Kolbrún Benediktsdóttir til KNR.

LÆS OGSÅ Birna-mistænkt renset for mistanke

Første retsmøde bliver holdt midt i sommerperioden, fordi trawleren Polar Nanoq ligger til havn i Reykjavik i den periode. Netop Polar Nanoq spiller en stor rolle i sagen, da det var her, den drabstiltalte grønlandske mand arbejdede, da han angiveligt dræbte den islandske kvinde i den islandske hovedstad.

Den grønlandske mand har været fængslet siden januar, hvor han blev anholdt og mistænkt i sagen om den islandske kvindes forsvinden.

Birna Brjansdottir blev fundet død den 22. januar ved en strand syd for den islandske hovedstad Reykjavik en uge efter sin forsvinden.

Ifølge islandske medier indeholder anklageskriftet mod den grønlandske mand en tiltale for drab, forsøg på smugling af 23 kilo hash.

LÆS OGSÅ Anklageskrift indeholder tiltale for drab og smugling

Anklageskriftet indeholder eftersigende også et krav om erstatning til Birnas forældre på 10,5 millioner islandske kroner. Det svarer til lidt over 655.000 danske kroner.

Manden nægter sig skyldig i drabet på Birna Brjánsdóttir.