Lars Løkke mindes afdøde Otto Steenholdt

Statsminister Lars Løkke Rasmussen mindes afdøde Otto Steenholdt i et mindeord.
Foto © : Jesper Hansen
Skrevet af Kenneth Elkjær
21. oktober 2016 11:01

Den mangeårige politiker og en af stifterne af partiet Atassut, Otto Steenholdt, er død. Han blev 80 år. Det fortalte formanden for Inatsisartut, Lars Emil Johansen, i Inatsisartut salen torsdag formiddag.

Læs også Lars Emil: Otto og jeg var gode venner - men aldrig enige

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har i den anledning udsendt et mindeord om politikeren, der sad i Folketinget fra 1977 til 1998.

- Otto Steenholdts liv kan bedst opsummeres med ét ord: Flid. Han voksede op som sælfangersøn i en lille bygd i Grønland, rejste til Danmark og uddannede sig til lærer, blev valgt til Grønlands Landsråd og fik til sidst en fast plads i Folketinget. Det er et liv, der vidner om virkelyst, udtaler statsministeren.

-  Grønland har mistet en forkæmper, hvis hjerte bankede varmest for det kolde land mod nord.  I dag er mine tanker hos Otto Steenholdts familie, udtaler Lars Løkke Rasmussen.

FAKTA

 

Otto Stenholdt blev født i 1936 i den nedlagte bygd

 

Qeqertarssuatsiaq i en fangerfammilie. Han var kendt for at være en politiker med en stor føling med fangersamfundet i sit hverv som politiker.

 

Han begyndte som politiker som medlem af Grønlands landsråd i 1971 til 79 og af Grønlands landsting fra 1979 til 2002. I 1999 blev han løsgænger efter intern stridighed i partiet.