Landsretten ophæver NunaMinerals konkurs

Grønlands Landsret har i dag besluttet at ophæve Retten i Grønlands konkursdekret over NunaMinerals A/S. Det skriver Landsretten i en pressemeddelelse. Retten i Grønland skal nu tage stilling til, hvor lang tid NunaMinerals har til at lave en aftale med sine kreditorer.
Skrevet af Thomas Munk Veirum
26. september 2016 13:11

Det var selskabets tidligere mangeårige direktør, Ole Christiansen, der begærede NunaMinerals konkurs. Ole Christiansen har ifølge KNRs oplysninger over 2 millioner kroner til gode hos NunaMinerals.

- Landsretten lagde til grund, at over 40 % af de ikke pantsikrede kreditorer har tilkendegivet, at de støtter indgåelse af en ordning om afvikling af gælden, hedder det i meddelelsen fra Grønlands Landsret.

Læs også Nunaminerals går konkurs

Landsretten skriver videre, at kreditorernes tilgodehavende repræsenterede over halvdelen af den gæld, der ikke er sikret med pant. Landsretten mener derfor, at der er "rimelig udsigt til", at NunaMinerals kan opnå en aftale med kreditorerne om afvikling af gælden.

Blandt de kreditorer, der har støtter op om NunaMinerals muligheder for at lave en aftale, er Selvstyret, KNI og Air Greenland.

Det er nu op til Retten i Grønlands at beslutte, hvor lang tid NunaMinerals har til at indgå en aftale. Ifølge advokat Lise Mørup Dalsgaard fra Paulsen Kjeldsen Advokatanpartsselskab, der har repræsenteret NunaMinerals i sagen, kan denne frist være på maksimalt tre måneder.

Læs også Tidligere direktør bag konkursbegæring

Læs også NunaMinerals langer ud efter Ole Christiansen