Tidligere direktør bag konkursbegæring

Tidligere direktør i NunaMinerals Ole Christiansen står bag den aktuelle konkursbegæring mod selskabet.
Ole Christiansen har ifølge NunaMinerals advokat indgivet konkursbegæring mod selskabet. Foto © : KNR
Skrevet af Thomas Munk Veirum
01. juli 2016 07:18

I dag blev en konkursbegæring mod selskabet NunaMinerals behandlet af retten i Nuuk. NunaMinerals advokat, Britta Keldsen, oplyser til KNR, at retsmødet er udsat til i morgen, hvor dommeren skal tage stilling til sagen.

Ifølge Britta Keldsen er det selskabets tidligere direktør Ole Christiansen, der har begæret selskabet konkurs.

Hun mener dog ikke, at en konkurs vil tjene Ole Christiansen.

- Ole Christiansen er som tidligere direktør formelt ikke lønmodtager, og derfor har han ikke noget priviligeret krav. Det betyder, at han ikke vil få en krone, hvis selskabet går konkurs i morgen, siger Britta Keldsen.

NunaMinerals har begæret konkursen udsat, for at selskabet får mulighed for at forhandle en såkaldt tvangsakkord på plads med samtlige af selskabets kreditorer. En sådan aftale tilsigter, at alle kreditorer over længere tid, vil få tilbagebetalt deres tilgodehavende.

Retten har ifølge konkursloven mulighed for at udsætte behandlingen kortvarigt, hvis der foreligger særlige omstændigheder. En udsættelse vil typisk være nogle få retsdage.

Ifølge KNRs oplysninger har Ole Christiansen 2.718.000 kroner til gode i manglende løn hos NunaMinerals. Det er ikke lykkedes KNR at få en kommentar fra Ole Christiansen inden redaktionens deadline.