NunaMinerals langer ud efter Ole Christiansen

NunaMinerals går nu i kødet på selskabets tidligere direktør Ole Christiansen, fordi ledelsen mener, at Ole Christiansen ødelægger muligheden for, at NunaMinerals kan rekonstrueres.
Skrevet af Thomas Munk Veirum
05. juli 2016 06:59

Fredag erklærede Retten i Grønland NunaMinerals konkurs, på baggrund af en konkursbegæring indgivet af selskabets tidligere direktør, Ole Christiansen.

Mandag skriver selskabets ledelse i en erklæring på virksomhedens hjemmeside, at man er rystet over Ole Christiansens konkursbegæring, der kan ødelægge udsigten for andre kreditorer og aktionærer til at få deres penge igen.

- Vi er forbløffede over Ole Christiansens beslutning, der ødelægger perspektivet for de øvrige kreditorer og aktionærer ved skamløst at kræve en sum penge på et grundlag som de fleste kreditorer og aktionærer vil finde fornærmende, skriver bestyrelsesformand Christopher J. Williams.

Læs også Selvstyret står til milliontab på NunaMinerals

I selskabsmeddelelsen redegør bestyrelsesformanden for en ny plan, der ifølge ham har bred tilslutning fra selskabets cirka 50 kreditorer, der har cirka 40 millioner kroner tilgode hos NunaMinerals.

Hovedelementerne i planen er, at alle kreditorer der har mindre end 120.000 kr får deres penge først, og de kreditorer der har mere end 120.000 kroner til gode får restbeløbet i otte lige afdrag over to år.

Læs også Tidligere direktør bag konkursbegæring

Ifølge bestyrelsesformanden spænder Ole Christiansen ben for denne plan med sin konkursbegæring mod selskabet, og ledelsen har derfor søgt rådgivning om, hvorvidt de kan komme med et modkrav mod Ole Christiansen.

I en meddelelse skriver det børsnoterede selskab, at ledelsen endnu ikke har besluttet, om den vil anke rettens afgørelsen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til sagen fra Ole Christiansen, men han har tidligere udtalt til KNR, at han har begæret NunaMinerals konkurs for at beskytte sin integritet.

Læs også Nunaminerals går konkurs