Investorer skyder økonomiske vitaminer i GME

Greenland Minerals and Energy - GME, der står bag mineprojektet på Kvanefjeldet, har sikret sig flere penge fra investorer.
Skrevet af Thomas Munk Veirum
11. december 2017 15:10
Versionist Connie Fontain

Ifølge den australske hjemmeside Proactiveinvestors Australia har investorer indskudt 10,25 millioner australske dollars svarende til knap 48,7 millioner kroner i GME.

42,7 millioner kroner kommer fra investorer i Hong Kong, Singapore og Australien, og de sidste cirka 6 millioner kroner kommer fra den eksisterende aktionær og partner i GME - kinesiske Shenghe Resources. Dermed ejer Shenghe Resources stadig 12,5 procent af selskabet.

Direktør i GME, John Mair, siger til proactiveinvestors, at han er meget tilfreds med investeringen, og i en mail til KNR uddyber han:

- Pengene ruster virksomheden godt i forhold til at færdiggøre de tekniske studier sammen med Shenghe Resources, samt få de sidste tilladelser til projektet på plads, skriver John Mair.

LÆS OGSÅ Derfor er kinesisk investor godt nyt for Kvanefjeld

Ifølge direktøren er investorerne forskellige internationale fonde, der investerer i naturressourcer. Han mener desuden, at fremtiden for industrien der udvinder sjældne jordarter ser lysere ud, fordi jordarterne er vigtige for at lave blandt andet el-biler, vedvarende energi og en række andre nye teknologier.

I august oplyste Miljøstyrelsen til avisen AG, at GME var blevet bedt om at foretage yderligere miljøundersøgelser, fordi den såkaldte VVM-redegørelse ikke belyste forskellige miljøkonsekvenser tilfredsstillende.

Når VVM-redegørelsen lever op til kravene, vil rapporten komme i offentlig høring som led i den videre proces.

LÆS OGSÅ Gammelt affald fra Kvanefjeldet bekymrer i Roskilde