KNR direktør: Sermitsiaq.AG meler egen kage

KNR's direktør anklager Mediehuset Sermitsiaq.AG for at bruge sine redaktionelle platforme til at beskytte sine egne økonomiske interesser.
Foto © : KNR
13. februar 2015 12:33

KNR har i den seneste tid været under kraftig beskydning fra Mediehuset Sermitsiaq.AG, ikke mindst i forbindelse med opkøbet af radiokanalen Voice of Greenland.

Det får nu KNR's direktør til, at lange hårdt ud efter Mediehuset Sermitsiaq.AG, som han kritiserer for med næb og klør at ville miskreditere KNR.

Skinger debat

- Jeg synes, sagen har fået rigtig meget opmærksomhed fra vores kollegaer vores konkurrent Sermitsiaq.AG. Og jeg synes nogle gange, at debatten har været lidt skinger, siger direktør i KNR, Søren Lennert Mortensen.

Han skriver i et indlæg på KNR.gl, at det er tankevækkende, at mediehuset Sermitsiaq.AG benytter sine medieplatforme til at beskytte sine egne reklameindtægter og dermed sine egne økonomiske interesser.

Accepterer kritik

Søren Lennert Mortensen ærgrer sig over modstanden mod ungdomskanalen, men accepterer at Sermitsiaq.AG forholder sig kritisk til KNR.

- Det skal de da bestemt også. Jeg synes alligevel, der må være lidt grænser for, hvor meget man kan mele sin egen kage i forhold til det at lave journalistik.

- Vi har stor forståelse for, at de er kritiske over for os. Naturligvis. Vi vil også have mulighed for at være kritiske over for dem, siger Søren Lennert Mortensen.

Ingen kommentarer

Hos Sermitsiaq.AG ønsker direktør Poul Krarup ikke at udtale sig, men henviser til redaktøren for avisen AG, da AG primært har stået for dækningen af KNR.

Redaktør Christian Schultz Lorentzen har heller ingen kommentarer men tilføjer alligevel, at han mener, kritikken har været saglig, og at man må leve med en vis offentlig opmærksomhed, når man modtager 75 millioner kroner om året fra det offentlige.