Jette Bang film vises i New York

I næste uge har borgere i New York mulighed for at se Grønland anno 1938 gennem fotograf Jette Bangs linse.
Jette Bang. Foto © : Det Danske Filminstitut
Skrevet af Inge S. Rasmussen
23. oktober 2015 06:02

Det sker når det nordiske kulturhus Scandinavian House viser Jette Bangs film "Inuit", som er optaget i 1938 under en rejse fra Melville Bugten til Cape York i Nordgrønland.

Efterfølgende vil direktør i Kalaallit Illuutaat Det grønlandske Hus i København Leise Johnsen diskutere Bangs arbejde og Grønlands udvikling.

Filmen Inuit er unik på flere måder. Dels er den en af de allerførste farvefilm fra Grønland, dels rummer den enestående optagelser af en livsform med traditioner, der få år senere var helt forsvundet.

LÆS OGSÅ Ny bog om Jette Bangs liv og arbejde

 

Livslang fascination af Grønland

Den danske fotograf Jette Bang rejste første gang som 22-årig til Grønland for at fotografere hverdagslivet. Det blev til en livslang fascination af Grønland, med utallige rejser og tusindvis af fotos.

- Jette Bangs vidunderlige billedsamling er en fantastisk nøgle til at fortælle en vigtig del af Grønlands historie. Det er altid en stor fornøjelse at formidle gennem hendes blik, udtaler Leise Johnsen i en pressemeddelelse.

Leise Johnsen er foruden at være direktør i Kalaallit Illuutaat i København også forfatter til fotobogen "Jette Bang - Fra isbjørnens bug", der udkom sidste år.

Filmen Inuit vises den 26. oktober klokken 18.30.