INI-lejere skal bruge betalingsservice i fremtiden

Boligselskabet A/S INI vil fra 1. oktober komme de mange huslejerestancer til livs ved at indgå nye aftale med de ca. 955 lejere, der i dag betaler med girokort hver 14. dag, så de i fremtiden kun kan betale over PBS - det vil sige, at banken automatisk trækker huslejen fra lejernes bankkonto.
Foto © : KNR
Skrevet af Apollo Jeremiassen
01. juli 2015 13:10
Versionist Andrea Christiansen

PBS-ordningen vil sikre, at huslejen bliver betalt til tiden, og at INI's medarbejdere ikke længere bruger så meget tid på at administrere huslejebetalinger, siger kommunikationschefen i boligselskabet A/S INI, Else Løvstrøm.

- I dag er der mange dage om måneden, som bruges udelukkende til at printe betalingsservicekort til dem, der ønsker det, fordi deres girokort ikke er kommet med posten, siger Else Løvstrøm og gør opmærksom på, at det fra i dag ikke længere er muligt at lave aftale om 14. dages betalinger med boligselskabet.

Læs også INI indfører tvungen PBS-betaling

- Vi vil meget gerne sende girokortene ud til kunderne tidligere end i dag. Og for at kunne gøre det, må vi nedlægge ordningen med 14-dagesbetalinger. Derfor kan vi ikke tilbyde 14 dages betaling fra 1. juli til nye lejere. Men til dem, der allerede betaler hver 14. dag, har vi besluttet, at de først slutter deres 14-dagesbetalinger den 1. oktober, fordi opsigelsen varer i tre måneder.

Boligselskabet A/S INI er dog vidende om, at ikke alle lejere har mulighed for, at blive godkendt af banken til en PBS ordningen.

- Lejere får tilbud om, at betale over PBS gennem banken. Men hvis nogen overhovedet ikke har mulighed for at betale gennem banken, så kan vi tilbyde at hjælpe dem på en anden måde.

Læs også 89 lejemål i Narsaq kan regne at blive smidt ud i 2015

Kommunikationschefen forklarer, at hjælpen vil bestå i, at lejere der har svært ved at blive godkendt af banken til PBS ordningen, kan indgå en aftale med INI om en undtagelsesordning.

Boligselskabet har i dag lidt over 10.000 lejere i hele landet, hvor næsten 10 procent af dem, altså 955 betaler hver 14. dag.