89 lejemål i Narsaq kan regne at blive smidt ud i 2015

For at nedbringe dårlige betalere, som i sidste ende bliver sat på gaden, hos Boligselskabet A/S INI må samfundet sammen med Naalakkersuisut debattere emnet, før det går helt galt, især i Sydgrønland. Det mener kommunalbestyrelsesmedlem for Atassut i Kommune Kujalleq.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
03. februar 2015 15:09

Efter medlem af Inatsisartut Anthon Frederiksen fra Parti Naleraq, der i et paragraf 37-spørgsmål spurgte Naalakkersuisut, til antallet af lejere, der er sat på gaden, svarede Naalakkersuisut, at der for i år kan næsten 400 lejere i hele Grønland forvente at blive sat på gaden. Og i Narsaq, som kun har omkring 1.500 indbyggere, kan 89 lejere forvente det samme.

 

Narsaq har en alt for stor sociale problemer.

Det er foruroligende, siger medlem af kommunalbestyrelsen for Atassut i Kommune Kujalleq Josef Petersen og efterlyser en bred debat i samfundet for at nedbinge antallet af lejere, som hvert år bliver sat på gaden.

 

- Jeg synes i det hele taget, vi har store sociale problemer i Narsaq, efter en stor arbejdsløshed, som har resulteret i, at der er et stort antal lejere, som smides ud af deres lejligheder, siger kommunalpolitikeren i Kommune Kujalleq Josef Petersen og efterlyser en bred debat mellem de ansvarlige politikere sammen med hele samfundet for at nedbringe antallet af familier, der hvert år bliver sat på gaden, efter at de misligeholder deres INI-boliger ved ikke at betale til tiden.

 

Alle i samfundet må vide, hvor vigtigt det er at betale regninger

- Da jeg tvivler på, at kommunen alene kan løfte den tunge opgave, at alt for mange lejere vil smides på gaden i 2015, går mit forslag på,  at både Selvstyret og kommunerne i samarbejde med borgerne i hver by skal inddrage hele samfundet med forslellige oplysningskampagner samt debattere problemet, sådan at borgerne forstår, hvor vigtigt det er, at man betaler sine regninger, især hvis man har et arbejde.

 

Kommunalpolitikeren i Kommune Kujalleq Josef Petersen mener også, at forslaget, som Skatte- og Velfærdskommissionen anbefalede i 2011, den såkaldte kiffaq-konto i et pengeinstitut, hvorfra man kan betale skat, husleje, renovation og pensionsbidrag, skal debatteres igen, og dermed prøver at nedbringe antallet af lejere som hvert år bliver sat på gaden.