Halibut-vicedirektør: Det er russernes ansvar

Det chartrede makrelskib, Alexandr Meroninko, fra Halibut Greenland Pelagic bliver stærkt kritiseret. Et tidligere besætningsmedlem fortæller, at produktionsfabrikken på skibet var hygiejnemæssigt dårlig i stand.
Foto © : Halibut Greenland
Skrevet af Ane-Marie Petersen
28. august 2015 04:52

Vicedirektør i Halibut Greenland, Erik Sivertsen, understreger, at produktionsfabrikken på makrelskibet intet har at gøre med Halibut Greenlands fabrik i Ilulissat.

Et tidligere besætningsmedlem på trawleren, Alexandr Meroninko, fortalte i til KNR onsdag, at makrelskibets fabrik er i dårlig stand. Den russiske besætning på skibet er ofte påvirket af alkohol og spytter og tisser i selve produktionsfabrikken.

LÆS OGSÅ Ingen løn efter brudt Halibut-kontrakt

LÆS OGSÅ BILLEDER Dårligt arbejdsmiljø på Halibut Greenlands chartrede trawler

Men Halibut Greenland fabrik i Ilulissat og Halibut Greenlands chartrede skib fra Rusland har intet med hinanden at gøre, fortæller vicedirektøren i Halibut Greenland.

Produktionen på fabrikken i Ilulissat følger nemlig de strenge krav fra Fødevarestyrelsen, siger han.

Og derfor vil Halibut Greenland fortsat ikke tage ansvaret for forholdene på makrelskibet.

- Som vicedirektør vil jeg understrege, at forholdene på skibet intet har at gøre med selve fabrikken i Ilulissat  Det er ikke på sin plads, at tingene foregår på den måde, men hele ansvaret ligger hos russerne, siger Erik Sivertsen.