GC-ansatte i Pituffik skal ikke frygte for deres job

Fra 1.oktober 2015 og 7 år frem overtager et amerikansk firma servicekontrakten med at betjene Thule Air Base i hverdagen. Greenland Contractors, der beskæftiger over 400 medarbejdere i Pituffik, tabte udbudsrunden om den fremtidige drift og vedligeholdelse af Thule Air Base til det amerikanske selskab Vectrus. Direktør for Greenland Contractors, Peter Kofoed, er skuffet.
Pituffik mod Dundas Foto © : Per Emanuelsen/KNR
Skrevet af Karsten Sommer
02. november 2014 14:01

- Vi er selvfølgelig ærgerlige over, at et mangeårigt godt samarbejde med US Air Force og Selvstyret nu slutter. Vi har haft servicekontrakten på Thule Air Base uafbrudt siden 1971, så det er en æra, der slutter, siger Peter Kofoed.

- Ifølge US Airforce har vi tabt udbudsrunden, fordi Vectrus havde et betydeligt billigere tilbud, siger Greenland Contractors direktøren, der dog kan berolige Greenland Contractors over 400 medarbejdere i Pituffik med, at den tabte servicekontrakt i første omgang ikke truer deres job.

Læs også Greenland Contractors taber Pituffik til USA-firma

- Heldigvis er der en Landstingsforordning vedrørende medarbejdernes retsstilling ved virksomhedsoverdragelser. Så den ny kontraktejer er forpligtiget til at overtage alle vores medarbejdere i Pituffik på samme løn og ansættelsesvilkår, som dem, der gælder i dag. Så ihvertfald fra den 1.oktober 2015, hvor den ny servicekontrakt træder i kraft, er de nuværende medarbejdere sikret deres ansættelse. Men efter den tid kan Peter Kofoed ikke garantere, hvad der sker.

Den ny servicekontrakt i Pituffik lyder på 411 millioner dollars, svarende til 2,4 milliarder kroner. Kontrakten mellem Vectrus og Pentagon løber frem til september 2022.