Greenland Contractors taber Pituffik til USA-firma

Fra 1.oktober 2015 overtager et amerikansk firma servicekontrakten med at betjene Thule Air Base i hverdagen. Greenland Contractors, der er 67 pct. ejet af MT Højgaard, er nemlig blevet forbigået i et udbud om den fremtidige drift og vedligeholdelse af Thule Air Base.
greenland contractors
Skrevet af Karsten Sommer
01. november 2014 14:47

Det fortæller MT Højgaard ifølge avisen Børsen.

MT Højgaards seneste 10 års kontrakt på Thule Air Base udløber i september 2015, og selskabet har derfor deltaget i et udbud om en ny kontrakt.

Men nu meddeler MT Højgaard, at Greenland Contractors ikke får fornyet sin kontrakt, og at en anden byder er løbet med den givtige aftale.

- Samarbejdet med US Air Force har ellers fungeret særdeles godt - faktisk helt siden 1971, siger direktør for Greenland Contractors, Peter Kofoed til Radioavisen.

- Så vi er super ærgerlige over ikke at have fået kontrakten igen, for vi har været glade for opgaven, siger han i dag.

I stedet har det verdensomspændende amerikanske firma Vectrus fået den ny kontrakt, angiveligt via et datterselskab i Danmark.

Firmaets hjemmeside www.vectrus.com meddeler i dag, at citat: "et dansk selskab ejet af Vectrus har indgået kontrakt til en værdi af 411 millioner dollars med USA´s Forsvarsministerium vedrørende en lang række opgaver på Thule Air Base." citat slut.

411 millioner dollars svarer til 2,4 milliarder kroner. Kontrakten mellem Vectrus og Pentagon løber frem til september 2022.

KNR har uden held kontaktet Vectrus i dag for at høre nærmere om konsekvenserne af kontraktskiftet.