Formodet gerningsmand kan være for syg til straf

Den formodede gerningsmand bag truslen, der torsdag i sidste uge forårsagede evakueringen af Selvstyrebygningen og Nuuk Center, kan muligvis ikke straffes for sine handlinger.
- I sådan en situation vil man foretage en lægelig vurdering af, hvad det er for en foranstaltning, som er bedst for den person, hvad er det, han har brug for, så han ikke begår ny kriminalitet, siger vicepolitimester Morten Nielsen. Foto © : Ane-Marie Petersen/KNR
01. december 2015 05:25

Da Selvstyrebygningen og Nuuk Center blev evakueret torsdag i sidste uge, skete det formentlig på baggrund af trusler fra en psykisk syg person.

Læs også Evakuering skyldes muligvis uge-gammel trussel

- Vi betragter den her sag som relativt opklaret, da vi ved hvem den person, der har skrevet det her brev er, siger Morten Nielsen, chefanklager og vicepolitimester ved Grønlands Politi.

Ifølge Morten Nielsen er der tale om samme person, der tidligere har truet Selvstyret, og normalt kan sådanne trusler medføre en hård straf.

- Trusler af den her karakter, er noget man ser forholdsvis alvorligt på i retsordenen, og under normale omstændigheder vil man kunne forvente en anstaltsanbringelse, siger Morten Nielsen.

Læs også Evakuering og lukning af Nuuk Center dyr for handlende

Da der er tale om en psykisk syg person, går politiet nu i gang med at undersøge, hvorvidt manden er for syg til at blive straffet og i stedet skal modtage behandling.

- I sådan en situation vil man foretage en lægelig vurdering af, hvad det er for en foranstaltning, som er bedst for den person, hvad er det, han har brug for, så han ikke begår ny kriminalitet, siger vicepolitimester Morten Nielsen.