Folkemødet vigtigt for Grønland

For De Grønlandske Huse i Danmark er det vigtigt at være til stede der, hvor beslutningstagerne også befinder sig.
Foto © : Venstre/Flickr
Skrevet af Jonas Fievé
17. juni 2017 18:42
Versionist Jaaku Lyberth

Derfor har man endnu engang taget turen til Folkemødet på Bornholm, da man netop her kan møde politikerne på en lidt mere uformel måde.

- Det er i virkeligheden det, man kan kalde godt lobbyarbejde, hvor man faktisk kan få indflydelse uden, at man kan sige, at der bliver indgået en aftale, som får følger for eftertiden.

- Men man kan fornemme den snak, som både skaber viden hos politikerne, men som også giver nogle resultater for det grønlandske samfund i Danmark, siger direktør for Det grønlandske Hus i Aarhus.

Manglende viden er en hæmsko

Jørn Holbech oplever tit en manglende viden om Grønland i Danmark, men på Folkemødet er der gode muligheder for at få bragt de grønlandske interessere på banen.

I modsætning til sidste år, så havde De Grønlandske Huse ikke deres egen stand på årets Folkemøde, og det ærgrede nogle af deltagerne på årets Folkemøde, som gerne ville vide mere om det grønlandske samfund.  Jørn Holbech afviser dog ikke, at det kan komme på tale igen næste år.

- Det kunne være en mulighed, at vi måske i samarbejde med selvstyret eller de grønlandske folketingsmedlemmer gik sammen om det næste år, siger Jørn Holbech, som er direktør for Det grønlandske Hus i Aarhus.