Grønlandske Huse deltager på Folkemødet 2016

Med 25.000 deltagere på sidste års Folkemøde på Bornholm håber De Grønlandske Huse at kunne sætte fokus på forholdet mellem Grønland og Danmark.
Besøgstallet på Folkemødet på Bornholm har været stigende siden første møde i 2012. Fotoet her er fra 2013. Foto © : Venstre/Flickr
29. december 2015 13:32

På den solbeskinnet ø midt i Østersøen kan danskere til sommer blive klogere på, hvad der rører sig i den nordlige ende af rigsfællesskabet.

Det sker, når de fire Grønlandske Huse i Danmark går sammen om en stand på Folkemødet på Bornholm. En stand, der skal danne rammer for oplysning og debat om bl.a. forholdet imellem Grønland og Danmark og blandt grønlændere bosat i Danmark.

- Den grønlandske stemme i Danmark er udtrykt af to politikere, men der er til stadighed brug for, at Grønland bliver hørt og italesat i Danmark, siger direktør i Det Grønlandske Hus i Aarhus, Jørn Holbech, til KNR.

Stort publikum

Og det skulle der være god mulighed for på Folkemødet, som bliver holdt for femte gang i 2016.

Arrangementet har hvert år overhalet sig selv i antal deltagere, så mødet sidste år blev besøgt af 25.000 gæster med dækning af omkring 700 pressefolk, mens alt fra foreningsliv til dansk udenrigspolitik blev diskuteret.

Med deltagelsen ønsker De Grønlandske Huse samtidig at signalere et større sammenhold husene imellem, der i dag løfter lang række opgaver for især de kommunale myndigheder.

- Simpelthen for at samle De Grønlandske Huse og skabe en større fælles fremtoning eller promovering af husene på Folkemødet, siger Jørn Holbech.

Foreløbig er folketingsmedlemmerne Aaja Chemnitz Larsen og Aleqa Hammond eneste offentliggjorde navne til husenes stand, mens resten bliver offentliggjort i foråret. Sidste år deltog bl.a. Sara Olsvig (IA) og Lars-Emil Johansen (S) til en række arrangementer på Folkemødet.

Folkemødet 2015 finder sted 16. - 19. juni næste år i Allinge på Bornholm.