DBU vil ikke blande sig i kontroversiel landstræner-fyring

GBU og DBU holdt møde i forbindelse med finalen ved GM i den netop overståede weekend. Her gjorde DBU-formand, Jesper Møller, det klart, at han ikke vil blande sig i striden om fyringen af Tekle Ghebrelul.
Skrevet af Mads Pedersen
14. august 2017 16:05

På et møde med GBU fik DBU-formanden en orientering om fyringen af den grønlandske landstræner, Tekle Ghebrelul, der blandt førte til, at GBUs formand, John Thorsen, trak sig fra sin post i protest. Det samme gjorde futsal-landstræner René Olsen.  

LÆS OGSÅ Dramatisk landstræner-fyring trækker overskrifter verden over

Men DBUs formand oplyser efter mødet med GBU, at han betragter sagen som et internt anliggende i den grønlandske boldspilunion, som DBU ikke vil blande sig i, skriver den danske fodboldunion på sin hjemmeside.

LÆS OGSÅ GBU-formand trækker sig efter landstrænerfyring

I oktober 2015 indgik DBU og GBU en samarbejdsaftale, der blandt andet havde som målsætning, at der inden 2025 skulle etableres 'full size'-kunstgræsbaner i hele landet. 

LÆS OGSÅ Ghebrelul kunne være blevet fyret i februar

LÆS OGSÅ Fyret landstræner havde fået flere advarsler

Under mødet blev GBU og DBU er enige om at fortsætte det tætte samarbejde til gavn for fodbolden i Grønland. Parterne vil nu gå i gang med at justere aftalen fra 2015, så den målrettes de behov, som grønlandsk fodbold har for øjeblikket.

LÆS OGSÅ Landstrænerfyring skader grønlandsk fodbold

LÆS OGSÅ DBU-formand har 20-25 millioner med til grønlandsk fodbold