Dramatisk landstræner-fyring trækker overskrifter verden over

GBUs fyring af landstræner Tekle Ghebrelul er nået ud til medier til lande som Taiwan, Nepal og England.
Foto © : Peter Vest
Skrevet af Kenneth Elkjær
01. august 2017 10:50

Torsdag i sidste kunne den kendte klub- og landstræner Tekle Ghebrelul med rødder i Eritrea selv fortælle, at han var blevet fyret. Til stor overraskelse for ham selv og for mange, der kunne læse nyheden på grønlandske og danske medier.

Men fyringen er også nået udenfor Rigsfællesskabet. Medier i blandt andet Bangladesh, Nepal, Taiwan, Spanien, Namibia og Pakistan har bragt artikler om fyringen af den grønlandske landstræner.

LÆS OGSÅ Landstræner stopper i protest over fyring

Fyringen skete efter flere episoder, hvor landstræneren havde været involveret i sager, hvor han blev udsat for racisme i forbindelse med fodboldkampe med sit klubhold, B-67. Senest i sidste uge.

LÆS OGSÅ Spiller udelukket af GBU for racisme

GBU afviser dog, at fyringen har noget med racisme at gøre. De har i stedet forklaret, at det handler om Tekle Ghebreluls uacceptable opførsel som landstræner.

LÆS OGSÅ Jeg var klar til at rejse væk

Der har dog ikke været enighed i GBUs bestyrelse om fyringen, der blev besluttet med en flertalsbeslutning. Bestyrelsesformand John Thorsen var lodret uenig i beslutningen, og han tog sit gode tøj og forlod bestyrelsen, da fyringen blev offentliggjort.

LÆS OGSÅ GBU-formand trækker sig efter landstrænerfyring

LÆS OGSÅ Landstrænerfyring skader grønlandsk fodbold