Agner Mark om exit: Posten var uforenelig med mit øvrige arbejde

TELE's afgående bestyrelsesformand afviser, at det seneste års kritik af ham, har haft indflydelse på hans fratrædelse.
27. maj 2015 18:18

Trods det seneste års hårde kritik afviser den afgående bestyrelsesformand Agner Mark, at det har haft indflydelse på han beslutning om ikke at stille op til formandsposten.

-Hård kritik er, hvad man må forvente på sådan en post, siger den afgående formand, og tilføjer, at årsagen, til at han ikke genopstiller, er, at hans øvrige arbejde ikke er foreneligt med bestyrelsesposten og de mange årlige rejser mellem Danmark til Grønland:

-Fra 1. marts i år, der har jeg været ansat i 3000-mands virksomhed, og det er simpelthen ikke foreneligt med den situation. Så derfor har jeg været nødt til at sige fra. Og det har jeg allerede sagt fra et par måneder siden til aktionæren (Naalakkersuisut red.), siger Agner Mark, om sin beslutning.

Læs også Agner Mark forlader Tele-Post-ledelse

Det bliver Stine Bosse, der overtager ansvaret efter Agner Mark, der ellers har siddet på posten siden 2011. Den hårde kritik af Agner Mark har det seneste år kostet et farvel fra tre direktører af TELE.

Først Michael Binzer, siden Steen Montgomery-Andersen og Per Svendsen. Alle tre henviste de til vanskeligt samarbejde med Agner Mark.

Men den afgående bestyrelsesformand afviser, at samarbejdsvanskeligheder har været årsagen til hans beslutning.

-Det er som sagt nogle ydre begivenheder, siger Agner Mark.

Til spørgsmålet, om der er noget, han fortryder, svarer han:

-Hvis jeg sætter mig ned og tænker de her fem år igennem, og spoler filmen tilbage, så kan det godt være, at jeg ville kunne sige, at der er noget, man kunne have gjort anderledes. Men livet leves forlæns og forstås baglæns, og nogle gange må man træffe nogle beslutninger i den situation, man står i. Men der er ikke noget væsentlig i den periode, hvor jeg tænker, der skulle jeg have gjort det anderledes, siger Agner Mark.

Læs også Stine Bosse ny formand for Tele-Posts bestyrelse

En helt ny bestyrelse
Det bliver en helt ny bestyrelse, der overtager ansvaret, for uden den nye formand Stine Bosse, som blev valgt til formand for bestyrelsen i Nunaoil i april, sidder nu TDC’s teknologidirektør Kim Søgård Kristensen med i TELE's bestyrelse. Det samme gør advokat Ulrik Blidorf og direktøren for Arctic Winter Games 2016, Maliina Abelsen.

Hun ser frem til arbejdet, og understreger, at der er masser at gå i gang med:

- Der er jo både ansættelse af ny direktør, der er liberaliseringsområdet og hvad der skal ske i forhold til udviklingen. Og så er der de her Nordvest investeringer og låneoptagelser, der skal diskuteres. Så der er mange store emner på tapetet, siger det nye bestyrelsesmedlem Maliina Abelsen om det fremtidige bestyrelsesarbejde i TELE-Post.

Hvem der skal være næstformand beslutter bestyrelsen på et kommende møde, oplyser kommunikationschef hos TELE-post Ivalo Egede.