Endnu en Demokrat-formand melder sig ud

maajip 09-at 2006 14:46

Lokalformanden for Demokraterne i Uummannaq har meldt sig ud af partiet, hvilket er den tredie lokalformand, der river sin partibog i stykker i år. Mikkel Jeremiassen skriver, at han ikke længere ønsker at være hverken formand i Uummannaq eller medlem af Demokraterne.

For det første mener han ikke, at toppen af partiet støtter bygderne og yderområderne. For det andet mener han, at det lader til at partiet anser fangerne som dyrehadere, og for det tredje synes han, at toppen træder på lokalafdelingerne.

Og han er ikke den eneste Demokrat, der har meldt sig ud. I starten af året var det lokalafdelingerne i Qasigiannguit og Qeqertarsuaq, der meldte ud, at de ikke ønsker at være medlem af Demokraterne.

Formand Per Berthelsen tager det dog helt roligt. Han ser det som en naturlig proces at et nyt parti lige skal file kanterne til.

- De klare holdninger i Demokraterne adstedkommer, at der kommer en udskilning, og den proces er i gang. Vi har set den i tre svage områder, siger han.

Per Berthelsen understreger, at samtidig med at medlemmer melder sig ud af partiet, så opstår der også afdelinger andre steder.