LGBT-leder glæder sig til kirkebryllup

Nu er det på plads, Folketinget har vedtaget en lov om, at homoseksuelle nu kan vies i en kirke. Den fungerende leder i LGBT Qaamaneq, en organisation for lesbiske, bøsser, biseksuelle og transseksuelle er glad for, den store opbakning til homovielser.

- Vi er fulde af respekt for vores politikere, kirken i Grønland og medborgerne, der gennem de seneste år har udtrykt deres positive opbakning og udvist en stærk integritet.

- Det er opløftende at se, at vores land indgår i den globale udvikling, der i stigende grad støtter op omkring ligestillede muligheder, siger Ivalu Rosing til KNR.

Hun mener, at det er en stor anerkendelse af homoseksuelle, at de nu - som kristne - kan blive gift i en kirke, som andre heteroseksuelle mennesker gør.

 - Den kristne tro og dens værdier er også en essentiel del af vores kulturelle identitet. Og det er glædeligt, at vi, som er døbt og konfirmeret i den kristne tro, måske før vi virkelig vidste, hvem vi er, nu også kan tage del i de næste af livets faser.

Læs også VIDEO Nemmere at være kvindelig homoseksuel

Ivalu Rosing er glad for, at hun som andre homoseksuelle par nu kan blive gift i en kirke. Hun fortæller, at tankerne om at blive gift i hvert fald er til stede.

- Jeg har en kæreste gennem mange år, som jeg regner med at blive gift med. Jeg synes det er fedt, at vi nu kan vælge at blive gift i kirken, så må vi se, hvilken det bliver, siger fungerende leder i LGBT Qaamaneq, Ivalu Rosing.

Loven træder i kraft den 1. april, hvorefter homoseksuelle også kan vies i kirken.

 

IsummersuutitNutaarsiassaateqarpit?

Nutaarsiassaateqarpit?

1717-imut SMS-erit, UNNIA allariarlugu kingornalu oqaluttuat allallugu.

Immersuivik atorlugu allaffigitigut knr.gl/1717

Emailikkulluunniit 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV-mi paasissutissat

TTV q 110 Ullut tamaasa nutaarsiassat

TTV q 400 Timmisartuutinissat
aallartussat tikitussallu

TTV q 300 Tv-kkut aallakaatitassat
tulleriiarnerat

TTV q 300 radiukkut allakaatitassat
tulleriiarnerat