SMS 1717 mobiltjeneste

KNR's sms-tjeneste på 1717

Når du sender en SMS skal du skrive en tekst som du sender til et telefonnummer. Når du sender SMS'er til KNR, skal du bruge telefonnummeret 1717.

Din besked skal altid starte med en særlig bestillingskode også kaldet keyword. Koden fortæller KNRs system, hvilket program eller tjeneste du ønsker at sende din SMS til.

Mediekoden kan fx være Unnia efterfulgt af din besked, hvis du vil give et tip til KNR Nyheder (du kan også bruge Tip til denne tjeneste)

 

KNR's nuværende SMS tjenester

Mediacode Beskrivelse Pris udover almindelig SMS-takst
Unnia Tip nyhederne 1 kr.
Tip Tip nyhederne 1 kr.
Kina Konkurrence i tv 12 kr.
Appi Radioudsendelsen "Appilaaruk" 1 kr.
Inuiaat Radioudsendelsen "Inuiaat tillernerat" 1 kr.
Nipaa Radioudsendelsen "Nunatta nipaa" 1 kr.

 

Hvad er SMS?

 

Med SMS kan du sende korte tekstbeskeder fra en telefon til en anden. Alle mobiltelefoner kan sende og modtage SMS-beskeder.

En SMS-besked må højest være 160 bogstaver/tegn lang (inklusiv mellemrum), hvis den er længere bliver den delt op i flere SMS beskeder. De fleste nye telefoner vil dog vise disse som én lang, samlet besked, men afsenderen risikerer at blive opkrævet for de enkelte beskeder.

 

EKSEMPEL:

Hvis du vil deltage i radioprogrammet "Nunatta nipaa" skal du sende Nipaa til 1717 efterfulgt af din besked. Det kunne for eksempel se sådan ud:

Nipaa Her er hvad jeg ville sige ...

Beskeden kan være på 160 bogstaver i alt. Når din besked er modtaget får du et svar på SMS som bekræftelse.

 

Eller hvis du vil sende et tip til KNR Nyheder, bruger du Tip eller Unnia:

Unnia Jeg vil gerne fortælle om ...

 

Hvad koster det?

Nogle af de SMS-tjenester, som KNR udbyder, koster penge. Når KNR vælger at tage sig betalt for disse tjenester, skyldes det at KNR pålægges en direkte distributionsafgift for udsendelse af SMS.

 

KNR tjener derfor ikke selv penge på at udbyde disse mobiltjenester men forsøger at dække de omkostninger, som er forbundet med drift, vedligeholdelse og udvikling.

 

Når du sender en SMS til KNR, så koster det almindeligvis 1 kr. i tillægstaksering plus normal SMS-pris, som afhænger af, hvilket mobilabonnement eller taletidskort du har. Den samlede SMS-pris består således af en normal SMS-pris plus en tillægstakseret del, som normalt udgør 1 kr. Denne pris kan variere alt efter hvilken type tjeneste, det drejer sig om.

Du fraskriver dig din returret når du sender en overtakseret sms.

De to priser fordeler sig således:
Den normale SMS-pris går direkte til TELE Greenland og har intet med KNR at gøre. Det tillægstakserede beløb skal deles mellem flere, da der er mange parter involveret i at håndtere din SMS-besked. KNR betaler således penge for:

 • At bruge det mobile netværk til at sende en SMS retur til din mobiltelefon
 • At udvikle og vedligeholde den tekniske SMS-platform
 • At få adgang til dit mobilselskabs mobilnetværk og benytte deres faktureringssystem

Når disse udgifter er trukket fra, så er der intet overskud eller tab for KNR.

Hvornår betaler jeg?
Du skal sørge for at der er penge på din Tusass' konto. Når din SMS er nået frem til KNR, eller du har fået leveret den SMS-tjeneste, som du har bestilt via 1717, bliver pengene trukket på din konto.

Oplever du problemer med denne mobiltjeneste, så fortæl os om det. Bemærk venligst at KNR ikke kan svare på alle henvendelser vi modtager.

Læs også Tusass' betingelser og information om overtakserede mobilservices her

 

Generel SMS guide

SMS står for short message service og er som navnet angiver korte tekstbeskeder. Alle mobiltelefoner kan sende sende SMS og der kræves ingen særlig opsætning først.

Der findes et utal af forkellige mobiltelefoner på markedet og det er ikke muligt at lave en komplet guide der dækker alle modeller og fabrikater, men de generelle trin i at sende en SMS er som følger:

 1. Åben din mobil's hovedmenu og vælg den funktion der hedder 'Beskeder' eller 'Meddelelser'
 2. Vælg 'Skriv ny' eller 'Ny besked'
 3. Vælg beskedtypen SMS, hvis du har mulighed for at vælge mellem forskellige beskedtyper
 4. Skriv 1717 hvis du nu har mulighed for at angive telefonnummer til modtager, hvis ikke så kommer muligheden efter punkt 7
 5. Start beskeden med at skrive den specielle mediekode der skal bruges til netop det formål du har valgt. Det er vigtigt at mediekoden er korrekt skrevet, ellers risikerer du at din besked ikke når rigtigt frem. Hvis du er tvivl om mediekoden, så tjek evt. hjemmesiden for det program du vil skrive til
 6. Når du har skrevet mediekoden efterfulgt af et enkelt mellemrum er du klar til at skrive den egentlige besked til program-redaktionen. Men hvis du blot skal sende en SMS for at abonnere på en SMS-tjeneste skal du ikke skrive mere end selve mediekoden. Abonnementsbeskeder bliver automatisk behandlet af systemet og bliver derfor ikke læst af program-redaktionen
 7. Vælg 'Fortsæt' og/eller 'Send'. Hvis du ikke allerede har skrevet det tidligere i forløbet bliver du nu bedt om at angive telefonnummer til modtager. Skriv 1717 og vælg 'Send'. Beskeden bliver nu sendt til KNR.
 8. Afvent evt. det retursvar du får når beskeden er modtaget af KNR's system

Wikipedia om SMS
Google definitioner af SMS

Skriv til os

Kontakt KNR på formularen herunder eller på info@knr.gl

Send pressemeddelelser, nyheder eller lignende til news@knr.gl

KNR | Box 1007 | Issortartarfimmut 1A | 3900 Nuuk | (+299) 361500

Afdeling
CAPTCHA
Skriv de tegn der er på billedet.
Dette spørgsmål afgør, om du er et menneske, for at forhindre automatisk indsendelse af spam.